Twee 17-jarigen winnen eerste finale van JONGE BAZEN

FacebookTwitterLinkedIn

De eerste finale van JONGE BAZEN, het programma op Kanaal Z waarbij jongeren gestimuleerd worden om hun eigen onderneming op te starten, werd gewonnen door Vincent Verbiest (17) en Kasper Devolder (17). In deze eerste finale voor studenten van het secundair onderwijs haalde het duo het met SKYLINES, een eigen luchtvaartmaatschappij die pleziervluchten organiseert voor particulieren en eventorganisatoren. 

 

Dit weekend gaat op Kanaal Z een tweede reeks van start. Daarin nemen studenten van het hoger onderwijs het tegen elkaar op, met als ondernemingen een eventbureau voor Gentse studenten, een IT-programma om cursussen en nota’s mee uit te wissen en een selectiebureau dat diversiteit centraal stelt. Ook nu krijgen de studenten twaalf weken om hun project uit te werken. 

 

Met JONGE BAZEN wil Vlaams minister-president en minister van Economie Kris Peeters de ondernemingszin van de Vlaamse jongeren aanwakkeren. Het programma ligt in de lijn van het toekomstproject Vlaanderen In Actie. Het is één van de programma’s die geselecteerd werden na een mediaoproep in 2011. JONGE BAZEN wordt geproduceerd door het Leuvense productiehuis Red Pepper Media in samenwerking met het Agentschap Ondernemen / Vlaanderen in Actie, Kanaal Z, Roularta, KBC, Securex en Ernst & Young.