TV Oost en AVS plannen een nieuwe joint venture voor reclameregie

FacebookTwitterLinkedIn
av tv oost

De Buren (een dochterbedrijf van Mediahuis) en de Oost-Vlaamse Reclameregie hebben een joint venture opgericht voor de exploitatie van AVS en TV Oost. Het is de bedoeling dat beide regionale tv-zenders apart en onafhankelijk blijven, maar op termijn wel nauw gaan samenwerken. De hoofdzetel van beide zenders komt op termijn in Gent, al blijft de locatie van TV Oost in Sint-Niklaas wel bestaan als uitvalbasis voor een deel van het commercieel en redactioneel personeel.

TV Oost en AVS opereren beide vanuit Oost-Vlaanderen. De Buren bezit de exploitatierechten van TV Oost. De Oost-Vlaamse Reclameregie is de exploitatiemaatschappij van AVS.

“De Buren en de Oost-Vlaamse Reclameregie sluiten een strategisch partnership waarbinnen beide partners nauw gaan samenwerken en bouwen aan de verdere groei en digitale transformatie van de regionale tv-zenders AVS en TV Oost. Hierbij wordt ingezet op het vinden van mogelijke synergieën, zowel productioneel als commercieel”, luidt het in een persmededeling van Mediahuis.

“Het is geen geheim dat de regionale tv-zenders in Vlaanderen het niet gemakkelijk hebben”, zegt Frank Jaspers van Mediahuis. “We geloven steevast in de toekomst van de regionale omroepen. Met deze joint venture willen we dat beide zenders nauw gaan samenwerken. Beide redacties blijven apart en onafhankelijk, maar als ze elkaar kunnen versterken, kan dat zeker gebeuren in de toekomst. We zien regionale televisie als een potentiële groeimarkt”, aldus Jaspers. “Deze samenwerking is een logische operatie die beide zenders extra zuurstof geeft.”

Voorlopig gaat het om een principeakkoord dat De Buren en de Oost-Vlaamse Reclameregie hebben ondertekend. Na de finale ondertekening van het akkoord wordt de nieuwe joint venture gevormd door medewerkers van De Buren en de Oost-Vlaamse Reclameregie. De raad van bestuur van de vzw TV Oost benadrukt dat deze intentieverklaring “een eerste stap is op weg naar een doorgedreven samenwerking tussen de twee vzw’s, om zo tot een mooie kwaliteitsvolle Oost-Vlaamse televisie te komen, met respect voor de regionale verschillen”.

Bron: Belga.