Toekenning landelijke FM-frequenties bekendgemaakt

FacebookTwitterLinkedIn

De Vlaamse Regering heeft zopas bekendgemaakt welke Vlaamse radiozenders de licentie verkregen om de komende jaren radio te mogen maken op de FM-band. Zo verwierven zenders Qmusic en Joe opnieuw een plek en ook Nostalgie mag radio blijven maken. De aanvraag van Studio 100 werd daarentegen niet weerhouden.

Vorig jaar organiseerde Vlaams mediaminister Benjamin Dalle naar aanleiding van Europese reglementering een zogenaamde ‘beauty contest’. Iedere geïnteresseerde partij die een FM-licentie wou voor de komende 5 jaar, kon een inhoudelijk voorstel tot erkenning indienen met de plannen voor de komende jaren. De ontvankelijk bevonden dossiers werden vervolgens onderworpen aan een inhoudelijk en kwalitatief onderzoek door een jury.

Qmusic stelde zich kandidaat en kreeg aldus een nieuwe FM-licentie. Ook Joe sleept een nieuwe FM-licentie binnen.

Dat Qmusic en Joe een FM-licentie krijgen voor de komende 5 jaar is geweldig nieuws. Niet alleen voor alle betrokken collega’s, maar ook en vooral voor onze meer dan 2 miljoen luisteraars. De voorbije jaren hebben we al heel veel geïnvesteerd in de digitalisering van het medium radio. De toekomst van radio is sowieso digitaal, maar iedereen begrijpt hoe belangrijk een FM-frequentie is om die digitale omslag succesvol te kunnen maken”, vertelt Dirk Lodewyckx, algemeen directeur Radio, TV & Streaming bij DPG Media.

Ook Nostalgie kreeg positief nieuws in verband met de licentie en mag dus verder radio blijven maken: “De afgelopen jaren is hier met een gemotiveerd team keihard gewerkt aan het merk en het product Nostalgie. Nieuwe studio’s, nieuw talent voor en achter de microfoons, grote sprongen voorwaarts op vlak van digitalisering en communicatie. Onze fans zijn trouw en steeds groter in getale. Uiteraard is het fijn dat we die opmars kunnen en mogen verderzetten”, licht Tom Klerkx, Managing Director Radio bij Mediahuis, toe.

Studio 100 vernam minder goed nieuws van de Vlaamse regering, waarbij hun aanvraag voor een FM-licentie niet werd weerhouden.

Hans Bourlon, topman bij Studio 100, vertelt: “We zijn uiteraard erg ontgoocheld met deze beslissing, want we zijn ervan overtuigd dat we op alle fronten een sterk, vernieuwend en heel goed onderbouwd dossier hebben ingediend. We gaan nu de uitslag en de puntentelling grondig en gedetailleerd analyseren. We bekijken welke verdere stappen we nog kunnen nemen.”