Samensmelting van magazines AutoGids en AutoWereld

FacebookTwitterLinkedIn

Vandaag verschijnt het eerste nummer van het fusiemagazine AutoGids/AutoWereld, met op de cover ook beide logo’s. De redacties van deze twee magazines werkten al jaren samen op diverse projecten. Het idee om de krachten helemaal te bundelen was dan ook al een tijdje aan het rijpen.

Dit nieuwe magazine, dat is om te beginnen een grote(re) portie autonieuws. Onze lezers vinden het dagelijks op onze websites, maar we bundelen én duiden het ook graag elke twee weken in onze papieren uitgaves. Met de nog steeds uitgebreide technische gegevens die de AutoGids-lezers van ons gewoon zijn”, vertelt de redactie.

Het magazine plant 22 nummers per jaar, met regelmatig gratis lifestyle- en andere supplementen en brengt daarnaast ook enkele extra uitgaves over thema’s als groene mobiliteit, de tweedehandsmarkt, de fleet markt en classic cars.

Ook online worden beide merken samengevoegd. De website en sociale mediakanalen van AutoWereld verhuizen naar die van AutoGids, wat zorgt voor meer autonieuws, meer testverslagen en meer reportages.

Er zullen eveneens native solutions beschikbaar zijn voor adverteerders.