Telenet neemt De Vijver Media volledig over

FacebookTwitterLinkedIn
Telenet

Telenet neemt De Vijver Media volledig over. De andere aandeelhouders Mediahuis en Waterman & Waterman (Wouter Vandenhaute en Erik Watté) verkopen hun belang van respectievelijk 30 en 20 procent. Hiermee wordt Telenet de enige aandeelhouder van de commerciële zenders VIER, VIJF en ZES en van productiehuis Woestijnvis. Financiële details worden niet meegedeeld.

Het was al langer bekend dat Telenet aasde op een groter belang in De Vijver Media. Vorige maand bevestigde Telenet-topman John Porter dat hij “constructieve gesprekken” voerde met de andere aandeelhouders. De bevoegde mededingingsautoriteiten moeten wel nog hun goedkeuring geven.

“Door alleen eigenaar te worden van drie zenders en een productiehuis zal Telenet nog meer en sneller kunnen inspelen op vernieuwingen op gebied van kijkervaring of reclame”, luidt het in het persbericht. Door de macht te grijpen bij De Vijver kan Telenet zijn eigen wil doordrukken bij het bedrijf. In de concurrentie met bijvoorbeeld Netflix is het voor Porter belangrijk dat hij de hele keten van een televisieproductie in handen heeft. Nu al lanceert Telenet prestigieuze reeksen als Chaussée d’Amour of De Dag eerst op zijn eigen decoder in Play of Play More, alvorens ze op de reguliere kanalen los te laten. In de toekomst zouden zulke reeksen geïntegreerd kunnen worden in een digitaal luik met een bijhorende advertentiestrategie. Telenet beklemtoont ook dat de overname niet zal leiden tot een verandering in de overeenkomsten met andere televisiezenders.

Bron: Belga.