Sven Gatz lanceert Nieuws in de Klas

FacebookTwitterLinkedIn
Sven Gatz

Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft in GBS De Windroos in Sint-Jans-Molenbeek het startschot gegeven voor Nieuws in de Klas, de opvolger van Kranten in de Klas waarvoor hij één miljoen euro vrijmaakt.

Met Nieuws in de Klas kunnen leerkrachten op een educatieve manier kinderen leren omgaan met nieuwsmedia. Via het project kunnen scholen net zoals voorgaande jaren papieren en/of digitale kranten aanvragen voor hun leerlingen. Het lesmateriaal is aangepast aan de digitale evolutie in de media. Zo komen naast kranten ook onafhankelijke nieuwssites en andere mediabronnen aan bod.

Na 13 edities van Kranten in de Klas is het project nu omgedoopt tot Nieuws in de Klas. Omdat het nieuwslandschap is veranderd en omdat leerlingen naast papieren en digitale kranten in contact komen met verschillende nieuwsbronnen, dekt die bredere vlag wellicht ook wat beter de lading. Daarnaast wordt dit jaar Mediawijs, het Vlaams Kenniscentrum voor Mediawijsheid, betrokken bij Nieuws in de klas.

De kern van het project blijft wel dezelfde: leerlingen in contact brengen met het nieuws- en medialandschap. Gedurende vijf schooldagen leren leerlingen en studenten naast de zeven Vlaamse dagbladen ook digitale kranten en onafhankelijke nieuwssites kennen. Via www.krantenmaker.be krijgen leerlingen ook de kans om zelf een klassieke of digitale krant te maken.

Bron: Belga.