StuMPA 2019-2020: De winnaars zijn bekend

FacebookTwitterLinkedIn

100 kandidaten van 6 verschillende scholen waagden dit jaar hun kans op de 11de editie van de Student Magazine Print Awards. 20 studenten mochten hun creatie verdedigen voor de jury, 3 onder hen kwamen als winnaar uit de bus.

Die jury bestond dit jaar uit:

  • 3 creatieven: Marie-Laure Cliquennois (TBWA), Sam De Win (Prophets) en Nicolas Gaspard (Mortierbrigade)
  • 2 docenten: Philippe Lepinois (Saint-Luc Bruxelles) en Koen Vanstappen (PXL MAD)
  • 3 journalisten: Marine Dehossay (PUB), Bart Kuypers (MediaSpecs) en Damien Lemaire (MM)
  • 3 vertegenwoordigers van organisator WE MEDIA: Renée Devrieze (DPG Media), Thiery Hottat (Produpress) en Tom Wattez (Roularta Media Group)

Gold StuMPA: Valentine Cornu met ‘Une histoire de secours’

De Gold StuMPA ging naar Valentine Cornu, studente aan de HELHa. In samenwerking met Editions Quatre Fleuves ontwikkelde zij een onverwacht creatieve magazineadvertentie voor jonge ouders die door hun verhalen heen zitten.

Silver StuMPA: Mila Evrard met ‘Hors format’

Mila Evrard, studente aan het ESA Saint-Luc in Brussel, mocht de Silver StuMPA in ontvangst nemen voor haar statement ter verdediging van de vrouw. In samenwerking met Flair ontwikkelde zij een magazine dat een ode aan de vrouw is. Want alle vrouwen zijn prachtig, om het even hoe ze eruit zien.

Bronze StuMPA: Steve Maes met ‘Sing against racism’

Brons ging dit jaar naar Steve Maes van LUCA School of Arts Ghent. 59% van de Belgische profvoetballers zijn van internationale afkomst, maar toch is racisme alomtegenwoordig in het voetbalstadion. Daarom vormde Sport Voetbal Magazine de 59ste minuut van de wedstrijd om tot ‘De Minuut tegen Racisme’.

De award voor de beste school ging dit jaar naar PXL-MAD met docent Koen Vanstappen.