Speciaal voor onze abonnees: duik met MediaSpecs de lente in, de redactionele kalenders zorgen voor heel wat inspiratie

FacebookTwitterLinkedIn

De redacties hebben ook deze maand weer een reeks uiteenlopende onderwerpen gepland zoals lente, diëten, verpleging, wielrennen en voetbal. Dit uitgebreide redactionele aanbod is een belangrijke inspiratie voor mediaplannen en perslijsten.

Lente
Op 21 maart is het zover, de start van de lente. Niet toevallig is het dan ook Internationale Dag van het Bos. Het ideale moment voor iedereen met groene vingers om de tuin onder handen te nemen. Alle media en ook de redactionele specials zijn netjes terug te vinden in de thema’s tuinen en tuinieren. Maar ook de modespecials spelen in op het lentegevoel.

Diëten
De Week van de Diëtist gaat van start op maandag 18 maart. Dit jaar staat deze in het teken van het Metabool Syndroom (MBS); een specifiek geheel van verschijnselen die te maken hebben met een chronische stofwisselingsziekte. Onze database is rijkelijk gevuld met media die specifiek handelen over diëten, gezondheid of gezond leven. Maar er zijn ook specifieke B2B-media voor de doelgroep diëtisten/voedingsdeskundigen. MediaSpecs brengt trouwens alle media bij mekaar voor meer dan 20 medische disciplines.

Verpleging
De Week van de Verpleegkundigen is een begrip in de zorgsector, voor de 45ste keer georganiseerd door het NVKVV (Nationaal Verbond van Katholieke Vlaamse Verpleegkundigen en Vroedvrouwen). Op maandag 25 maart wordt het startschot gegeven voor verschillende studiedagen en trainingen. De MediaSpecs database bevat alle media voor verpleegkundigen, maar ook voor huisartsen, apothekers of kinesisten. Of wil u de consument liever bereiken via media in de wachtkamer of bij de apotheker?

Wielergekte & Play-Offs
Ook voor sportfans breken er mooie tijden aan. Het veldrijden heeft plaats geruimd voor het wegwielrennen, de modder werd vervangen door asfalt en kasseien. In wielergek Vlaanderen wordt er dan ook reikhalzend uitgekeken naar de Vlaamse Wielerweek, met als absolute hoogtepunt ‘Vlaanderens Mooiste’; de Ronde van Vlaanderen op 7 april.
Eind maart starten ook de Play-Offs in de Jupiler Pro League en het belooft nu al een spannend competitieslot te worden. Mis deze kans niet en adverteer nu in de specifieke sportmagazines.
MediaSpecs kent media in meer dan 20 sporten: voetbal, wielrennen, watersport, enz.
Maar bekijk ook deze thema’s: fietsen, wandelen, toerisme, enz.

De MediaSpecs database is de ideale tool bij het opstellen van een mediaplan of perslijst. Aarzel dus niet en vlieg erin, zodat we er samen een mooie lente van kunnen maken!

Succes!

Het MediaSpecs team