Ricus Jansegers wordt nieuwe Directeur Content van VRT 

FacebookTwitterLinkedIn

Ricus Jansegers start op 1 maart als nieuwe Directeur Content van de VRT. Dat heeft de raad van bestuur beslist op voordracht van CEO Frederik Delaplace. In die functie zal hij het creatieve aanbod van de openbare omroep op alle platformen verder ontwikkelen. Jansegers volgt Peter Claes op die de VRT begin 2020 verliet.

De 54-jarige Ricus Jansegers zal in nauw overleg met de andere directieleden het creatieve aanbod van de VRT stroomlijnen en het laten evolueren in functie van het snel veranderende mediagedrag van de Vlaming. Het afgelopen jaar was hij strategisch adviseur voor verschillende mediabedrijven. Tot begin vorig jaar was hij programmadirecteur bij DPG Media en in die functie verantwoordelijk voor VTM, Q2, Vitaya, CAZ, VTM Kids en VTM Kids Jr. Eerder was hij aan de slag bij ProSiebenSat1 Group, SBS Belgium (VIER, VIJF en ZES) en Canal+.

Volgens Luc Van den Brande, de voorzitter van de raad van bestuur van de VRT, heeft Jansegers ervaring in Vlaamse en internationale mediabedrijven. “Hij is de geknipte persoon om het talent van onze programmamakers verder te laten ontwikkelen.”

CEO Frederik Delaplace beandrukt dat de komst van Jansegers perfect past “in de visie om de VRT te laten uitblinken door het maken van de meest kwalitatieve programma’s en door het erg zorgzaam omgaan met de publieke middelen”. “We willen een publieke omroep zijn die goed aansluit bij de snel veranderende medianoden van de Vlaming.”