“Radios Ukraine”: mobilisering van 12 Franstalige Belgische radiostations ten voordele van de Oekraïense bevolking

FacebookTwitterLinkedIn

Op woensdag 23 maart verenigden de teams van Bel RTL, Chérie, Classic 21, DH Radio, Fun Radio, La Première, Musiq3, Nostalgie, NRJ, Radio Contact, Tipik en VivaCité zich de hele dag onder de noemer “Radios Ukraine” met één enkel doel: via hun respectieve programma’s de golf van solidariteit op gang brengen om het Oekraïense volk en de plaatselijke NGO’s te hulp te komen.

Alle deelnemende radiostations zullen hun reclame-inkomsten van die dag ook schenken aan het Consortium 12-12 en aan Artsen zonder Grenzen. De ingezamelde middelen zullen ten goede komen aan de humanitaire teams die de bevolking in Oekraïne en de buurlanden helpen.

Gilles Van Moortel, coördinator van het Consortium 12-12, vertelt: “Radios Ukraine was een geweldig initiatief. Dankzij deze gezamenlijke actie van de Franstalige radio’s is de enorme golf van solidariteit ten gunste van de Oekraïense bevolking in de schijnwerpers gezet. Het was ook een gelegenheid om het publiek te informeren over de humanitaire behoeften in Oekraïne en zijn grenzen, en over de acties ter plaatse van de organisaties die lid zijn van het Consortium 12-12.

De fondsenwervingscampagne is nog gaande. Donaties kunnen worden overgemaakt aan de Oproep Oekraïne 12-12 via bankrekeningnummer BE 19 0000 0000 1212 en online via de website 1212.be.