Qmusic lanceert interactief digitaal radiokanaal Q-Maximum Hits

FacebookTwitterLinkedIn

Qmusic lanceert Q-Maximum Hits, “het allereerste interactieve digitale radiokanaal in Vlaanderen”.

De luisteraars kunnen via de Q-app zelf de nummers kiezen die op het kanaal worden gedraaid. In de Q-app worden twee nummerkeuzes voorgesteld. Het nummer met de meeste stemmen wordt gedraaid. Q-Maximum Hits is te beluisteren via de Q-app, Qmusic.be en DAB+.

Q-Maximum Hits is het sluitstuk van een gamma aan nieuwe DAB+ initiatieven bij DPG Media. Recent lanceerde Qmusic ook nog Q-Summer en Q-Foute Radio op DAB+. De eerste brengt zomerse muziek, de tweede sfeermuziek met een knipoog. Maar ook Joe lanceerde naast Joe 80’s en Joe 70’s vorige maand de nieuwe kanalen Joe 90’s en Joe Easy. Die laatste brengt de bekende muziekstijl van Joe, maar dan met een easy-going flow.

Dit alles opgeteld zorgt voor een reeks van 9 nationale DAB+-zenders. Het vernieuwde aanbod zal vanaf het najaar door de regie worden aangeboden.

Steve Van den Audenaerde, Business Development Manager Radio: “Het aanbod van onze radio’s wordt door de lancering van DAB+ breder en dat creëert kansen. De luisteraar kan zo kiezen uit ‘free to air’ broadcastzenders die nog dichter aanleunen bij waar hij van houdt. Vanzelfsprekend zal er na de opstart op een eenvoudige wijze toegang worden gegeven tot reclame op deze zenders. Maar bij de start zetten we heel even enkel de muziek op de voorgrond.”