PUB haalt met MediaSchool een nieuwe aandeelhouder aan boord

FacebookTwitterLinkedIn
pub logo

Na de overnames van CB News en INfluencia in Frankrijk treedt MediaSchool nu toe tot het kapitaal van TheNewPub (uitgever van PUB Magazine) in België. De groep versterkt zo haar positie in de Europese mediamarkt.

MediaSchool is een toonaangevende specialist in media, communicatie, reclame, digitale productie en evenementen. De groep is vooral actief in de sector van hoger onderwijs (in Frankrijk, maar ook in Brussel, Londen, Barcelona en Shanghai) waar het 30 scholen samenbrengt die opleidingen aanbieden in communicatie (ECS), journalistiek (YEI), digitaal (#SUPDEWEB) en audiovisuele productie (SUPDEPROD).

De privégroep, die studenten en het werkveld dichter bij elkaar wil brengen, integreert ook persactiviteiten. Zo is het sinds mei 2017 eigenaar van CB News en INFluencia. In december 2017 verwierf het ook Cristal Events dat gespecialiseerd is in eventcommunicatie.

Philippe Warzée, directeur-uitgever van PUB Magazine, legt uit: “Nieuwe horizonten openen zich voor PUB, samen met CB News en INfluencia. Dankzij aandeelhouders MediaSchool en Nethys is het tijd voor transversale ontwikkelingen. Ik ben blij dat ik kan rekenen op de ondernemersgeest van deze groep die gespecialiseerd is in het lesgeven in communicatieberoepen”.

Kal Ladha, DG van MediaSchool, is zeer tevreden met deze samenwerking die helemaal past in de strategie van de groep om opleiding, informatie en activatie samen te brengen in een geïntegreerd eco-systeem: “De complementariteit bestaat zowel met het Brusselse opleidingsinstituut onder leiding van Barbara Claeys als met het zustervakblad CB News in Frankrijk”.

Franck Papazian en Kal Ladha, respectievelijk voorzitter en DG van MediaSchool, zullen toetreden tot de Raad van Bestuur van TheNewPub naast Philippe Warzée (CEO en hoofdredacteur van PUB). Zij krijgen gezelschap van Barbara Claeys, directrice van MediaSchool Brussel die de opleidingsinstituten ECS (European Communication School) en #SUPDEWEB in Brussel vanop de gemeenschappelijke campus in Ukkel leidt. Claeys treedt toe tot het directiecomité.

De aandeelhoudersstructuur blijft evenwichtig verdeeld tussen MediaSchool en de twee oprichters van TheNewPub: Philippe Warzée en Nethys. Nethys SA is daarnaast actief binnen de telecomsector onder de merknaam VOO, binnen de inhoudelijke sector met de Be TV-kanalen, het dagblad L’Avenir en het magazine Moustique, binnen de energiesector onder de merknaam RESA en in de sector voor hernieuwbare energie onder de merknamen Nethys Energy en Elicio.