Peter Quaghebeur verlaat SBS om Mediafin te leiden

FacebookTwitterLinkedIn

Peter Quaghebeur wordt de nieuwe CEO van Mediafin, uitgever van de zakenkranten De Tijd en L’Echo, de magazines Sabato en Netto (Mon Argent) en de nieuwsbrief De Belegger (L’Investisseur). Peter startte in 2016 als CEO van SBS Belgium. Hij liet de zendergroep fors groeien, ook als serieuze digitale uitdager. De komende maanden blijft Peter Quaghebeur aan boord bij SBS. Samen met Mediafin zal een exacte startdatum geprikt worden voor zijn start als CEO.

John Porter, CEO van Telenet: “Sinds de opstart van film- en seriezender ZES heeft Peter SBS in een dalende televisiemarkt de magische grens van 20 procent marktaandeel op de belangrijkste commerciële kijkersdoelgroep (VVA 18-54) structureel laten overschrijden. Ik wil hem daarom nadrukkelijk bedanken voor de consistente wijze waarop hij de toekomststrategie van SBS implementeerde.

Peter Quaghebeur, CEO van SBS Belgium: “Voortaan telt Vlaanderen drie grote zenders en er ligt nu een stevige basis om verder door te pakken. We voelen aan alles, kijkers, talent, medewerkers, adverteerders dat het momentum nu is voor SBS. Ik hoop dan ook vurig dat Telenet deze ambitie helpt waarmaken.

Wouter Vandenhaute, voorzitter Raad van bestuur De Vijver Media (SBS en Woestijnvis): “Met de komst van Peter Quaghebeur zijn de puzzelstukken in elkaar gevallen. Peter heeft er mee voor gezorgd dat de dynamiek tussen Vier en Woestijnvis eindelijk juist zat. Het was een dynamiek tussen twee topprofessionals, Erik Watté en Peter Quaghebeur. De vier jaar met Peter waren fantastisch. Hij is erin geslaagd om van SBS een volwaardige challenger van VTM te maken.