Nieuw: Nexus2050, een jaarlijks internationaal tech-event in Luxemburg – initiatief van Maison Moderne en The Dots

FacebookTwitterLinkedIn

The Dots en Maison Moderne kondigen de lancering aan van Nexus2050, een jaarlijks evenement waarvan de eerste editie begin zomer 2024 zal plaatsvinden in de stad Luxemburg. Dit initiatief zal dienen als een anker voor professionals van over de hele wereld en zal inzicht bieden in het levendige technologielandschap van Luxemburg. Nexus2050 wil symbool staan als een nieuw tijdperk van innovatie en technologische samenwerking in het hart van Europa.

Nexus2050 heeft tot doel opinieleiders, makers en technologiepioniers samen te brengen om ontwikkelingen en uitdagingen te bespreken op gebieden als kunstmatige intelligentie, de financiën van morgen en de impact van Europa op het mondiale technologiepodium. Met interactieve sessies, presentaties en expertdebatten wordt de impact van technologie in verschillende sectoren en de invloed ervan op onze toekomst onderzocht, en wordt het potentieel van Luxemburg als technologisch knooppunt verkend.

Kamel Amroune, oprichter van The Dots, zegt: “Met Nexus2050 beginnen we aan een ambitieus hoofdstuk voor Luxemburg. We roepen de internationale gemeenschap op om zich bij ons aan te sluiten en getuige te zijn van de technologische evolutie die we voor ogen hebben. Nexus2050 zal een groot succes zijn, de katalysator voor duurzame transformatie.

Mike Koedinger, oprichter van Maison Moderne, voegt toe: “Het is een natuurlijke stap voor Maison Moderne om de krachten te bundelen met Kamel Amroune, het brein achter vele succesvolle edities van ICT Spring. We kijken ernaar uit om de erfenis van dat vlaggenschipevenement voort te zetten, en de weg vrij te maken voor een nieuw tijdperk van innovatie. Nexus2050 is getuige van een evolutie, waarbij met respect het werk wordt erkend dat al meer dan tien jaar is verricht om de aantrekkingskracht van het land op het gebied van technologie te vergroten.

Kamel Amroune legt uit: “De term ‘nexus‘ belichaamt het concept van een centrale connectie of een reeks connecties die meerdere elementen met elkaar verbindt. Het symboliseert de convergentie van ideeën, culturen en technologieën.

Mike Koedinger licht verder toe: “Dit nieuwe internationale evenement heeft tot doel de overheid te ondersteunen bij haar digitale en ecologische transitie-inspanningen, vandaar onze verwijzing naar 2050, het jaar waarin economieën koolstofneutraliteit moeten bereiken. Nexus2050 zal ook bijdragen aan het aantrekken van talent voor de Luxemburgse technologiebedrijven, evenals internationale bedrijven die een aanwezigheid in Europa willen vestigen. We positioneren onszelf als een flexibele en goed verbonden partner voor tal van instellingen in Luxemburg.