Nederland: Flow Magazine vloeit van DPG Media naar Roularta Media Group

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta Media Group neemt Flow Magazine over van DPG Media via haar dochteronderneming Roularta Media Nederland. De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeurend advies van de Ondernemingsraad van Roularta Media Nederland en DPG Media.

Na de overname van WPG Media in september, en daarmee de mindfulness-titels Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine, voegt Roularta Media Group nu ook Flow Magazine toe. Flow Magazine is een ‘slow reading’ magazine dat focust op mentale gezondheid en creativiteit.

Xavier Bouckaert, CEO Roularta Media Group: “Na onze recente overname van Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine is de overname van Flow Magazine de ideale aanvulling om een unieke cluster van de sterkste en meest relevante mediamerken in het segment van mindfulness in de Benelux vorm te geven. Deze vier mediamerken zijn al goed multimediaal uitgebouwd (met digitale kanalen, webshops, events en tal van andere line extensions) en werden succesvol gelanceerd in het buitenland via licenties.

Roularta Media Nederland is de op één na grootste magazine-uitgever van Nederland en exploiteert met ruim 240 professionals 30 magazinemerken die een gezamenlijke omzet van 70 miljoen euro realiseren.

Erwin van Luit, CEO Roularta Media Nederland: “Samen met de recent aangekochte titels vormt Flow Magazine een sterke ‘mind & body’ familie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we met het bundelen van de krachten een verdere ontwikkeling en groei van deze prachtige merken en van Roularta Media Nederland bewerkstelligen.

Voor DPG Media past de verkoop van Flow Magazine binnen de strategie om de krachten te focussen op de domeinen vrouwen, kids, wonen en entertainment met als doel digitaal te versnellen en maximaal impact te maken in de maatschappij.

Joyce Nieuwenhuijs, Directeur Magazines DPG Media: “Ik stond mee aan de wieg van Flow Magazine en ben meer dan trots dat we in 15 jaar, door met veel lef te ondernemen, Flow Magazine hebben laten groeien tot waar het merk nu staat, zowel in Nederland als internationaal.”

Flow Magazine is in 15 jaar uitgegroeid tot een van de populairste titels over mentale gezondheid.

Irene Smit, Creative Director & Co-founder Flow Magazine: “Flow Magazine is al 15 jaar een merk dat mensen over de hele wereld inspireert met levenslessen over hoe het leven anders te leven. Langzamer, eenvoudiger, met aandacht voor wat echt belangrijk is. Het is eerlijk, nuchter, authentiek, persoonlijk, praktisch en realistisch. Ik kijk ernaar uit om samen met de collega’s van Roularta verder te bouwen aan dit prachtige merk.