Najaar 2021: VTM pakt uit met alle schermgezichten en een reeks nieuwe programma’s

FacebookTwitterLinkedIn

DPG Media lichtte zijn najaarsprogrammatie toe tijdens een voorstelling in Vilvoorde. VTM is erg fier op alle bekende gezichten die ze in huis hebben en zal hun family dit najaar maximaal inzetten. Dubbel verwennen” is daarbij het motto: kijkers mogen zich verwachten aan niet één, maar telkens twee van alles.

VTM

“Bij VTM telt het najaar dubbel. We beloven onze kijkers een dubbele portie entertainment met twee ‘shiny floor shows’. Belgium’s Got Talent krijgt een hele nieuwe jury en K2 zoekt K3 belooft nu al de spannendste en meest spraakmakende zoektocht van het jaar te worden“, stelt Maarten Janssen, channel manager van VTM. “Luk Alloo is er met twee gloednieuwe programma’s en Staf en Mathias beloven twee keer zo veel Coppens-fun. Voeg daar nog twee kersverse tv-duo’s aan toe en de kijker zal niet weten waar eerst naar te kijken.”

“We pakken ook uit met twee fictiereeksen van de bovenste plank, met een absolute topcast“, vertelt Maarten Janssen nog. De twee prestigieuze fictiereeksen zijn het internationaal bejubelde Red Light, waarin drie vrouwen verstrikt raken in de wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam, en het langverwachte De Bende van Jan de Lichte met Matteo Simoni in de rol van Jan de Lichte.

De focus ligt ook op lokaal: content van eigen bodem primeert in de keuzes die VTM heeft gemaakt. “Dit najaar zetten we meer dan ooit in op creatieve vernieuwing, samen met de sterkste Vlaamse productiehuizen“, zegt creatief directeur Davy Parmentier. “Dat vertaalt zich in 15 nieuwe programma’s voor VTM en VTM 2, waarvan ruim 80 procent eigen ontwikkeling is. En daar zijn we best trots op”. Maarten Janssen: “We verwennen de kijkers meer dan ooit met 21 programma’s van eigen bodem en staan er zo 7 dagen op 7 met topentertainment.

Vaste waarde Familie keert uiteraard terug. Dit jaar wordt de oudste serie van Vlaanderen 30 jaar. De cast van Familie markeert deze speciale  gelegenheid op 29 januari 2022 met een heuse liveshow in de Lotto Arena.

In De Sterkste Handen, een opvallende nieuwkomer op VTM, zullen 10 harde werkers het tegen elkaar opnemen in zware beproevingen. Het format is gebaseerd op het Amerikaanse Tough As Nails en zal worden gepresenteerd door Natalia en Sergio. Natalia: “Het is een absolute hommage aan stielmannen en -vrouwen die we eren om hun kracht en sterke handen”.

In Eenmaal Andermaal nemen Axel Daeseleire en Jacques Vermeire het tegen elkaar op in een veilingwedstrijd. Met elk 750 euro proberen ze antiek of kunst op de kop te tikken en nadien te veilen met winst. Wat ze daarbij verdienen gaat naar een goed doel.

In Alloo Live zal Luk Alloo zijn vertrouwde reportagestijl – vooraf netjes uitgestippeld en goed doordacht – helemaal laten varen om ergens in het land neer te strijken en zich van daaruit volledig te laten leiden door het moment. Tijdens de voorstelling gaf hij daarvan een demonstratie in Eupen: zomaar ergens aanbellen, bij iemand in de auto stappen, het verkeer even stoppen en een praatje slaan met een chauffeur, het kan allemaal. “Het is een beetje een gok“, vatte Davy Parmentier de sfeer van het programma samen.

In The Best Of, gepresenteerd door An Lemmens, kiest Vlaanderen de top 5 van muzikale iconen Axelle Red, De Kreuners, Dimitri Vegas, Raymond van het Groenewoud, Natalia, De Mens, Urbanus en Gorki. Zij worden verrast met een uniek privéconcert van meer dan 40 collega-artiesten van eigen bodem.

Julie Van den Steen laat onbekende Vlamingen een totaal nieuwe identiteit aannemen in het mysterieuze spelprogramma Welkom in de Familie. Daar kunnen ze een stevige geldprijs aan overhouden. De kandidaat keert het hele huishouden binnenstebuiten om zoveel mogelijk te weten te komen over het ontbrekende familielid en dan de juiste man of vrouw uit de line-up te halen.

VTM 2

We hebben VTM 2 op kruissnelheid gebracht en de kijker overladen met eigen lokale programma’s. Programma’s als Lady Truckers, De Vuilste Jobs van Vlaanderen en Ik Vertrek uit Vlaanderen werden een vaste reality-afspraak en worden dit najaar verlengd wegens succes. En daar voegen we nog een stevige lading nieuwe titels aan toe. Met voor het eerst ook heel wat bekende Vlamingen die bij VTM 2 een inkijk geven in hun leven“, aldus Kristine Willems, channel manager van VTM 2.

Nu darten in de lift zit wil VTM 2 daarop inspelen met het nieuwe BV Darts. Daarin zullen 9 BV’s zichzelf trainen en het tegen elkaar opnemen om dartskampioen te worden. Nemen deel: Kenji Gooris, Olivier Deschacht, Thibault Christiaensen, Jinnih Beels, Hannelore Simoens, Kamal Kharmach, Céline van Ouytsel, Andy Peelman en Vincent Fierens.

De typische verhalende reality-entertainment van VTM 2 wordt dit najaar aangevuld met enkele nieuwe programma’s. Zo komt Expeditie Gooris eraan, waarin Sam Gooris en Kelly Pfaff hun gezin met een Volkswagenbusje door Europa meenemen.

In Villa Zuid-Afrika krijgen we Kathleen Aerts, oud-K3’tje, van een andere kant te zien in haar natuurlijke habitat in Zuid-Afrika. Samen met haar gezin wil ze daar een guesthouse opstarten.

We leren op VTM 2 ook Anouk Matton beter kennen in Anouk Matton Privé. De wederhelft van Dimitri Vegas toont de kijker haar leven van glitter en glamour.

Met Regi Academy heeft VTM 2 een nieuwe muzikale competitie. Regi gaat daarin op zoek naar een frontman of -vrouw voor zijn nieuwste hit.

Op dinsdag en woensdag kunnen voetbalfans vanaf september terecht bij VTM 2 voor de UEFA Champions League, met voor- en nabeschouwing door Maarten Breckx, Marc Degryse, Jan Mulder en Gilles De Bilde.