Najaar 2021: “Meest diverse najaar ooit 24/7 bij de Play-familie”

FacebookTwitterLinkedIn

Ook SBS maakt nu zijn nieuwe najaarsprogrammatie bekend. De Play-familie brengt een diverse waaier aan uitzendingen. In hun eigen woorden wordt het najaar op Playbreder, straffer, grenzelozer en vooral verrassender”.

Play4: Nieuwe programma’s

Play4 zendt dit najaar het gloednieuwe, avontuurlijke en spannende Klopjacht uit: in een zenuwslopend kat- en muisspel proberen 12 Vlamingen 17 dagen lang uit handen te blijven van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen met ervaring bij o.a. politie en defensie.

Wie als moslim in België het loodje legt, zadelt zijn nabestaanden op met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Ishmael lijkt dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden: “Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon naar hier…”. Dat is het verhaal van de nieuwe fictiereeks Grond van regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans.

Dit najaar wacht Jani en Otto-Jan een Grieks odyssee in Missie Griekenland (werktitel) van Woestijnvis. In hun vakantiehuis op Sifnos nodigen ze acht bekende gasten uit om bij hen tot rust komen. In het nieuwe televisieprogramma Viervoeters gaan Vlaanderens liefste hondenfluisteraars Dominique Van Malder en Joris Hessels proberen om zoveel mogelijk honden te koppelen aan nieuwe baasjes.

Dit seizoen verwelkomen De Verhulstjes ons in hun prachtige villa aan de Franse Rivièra in Saint-Tropez. In James De Musical ontvangt James Cooke acht centrale gasten in het NT Gent, die er zich laten verrassen met een musical over hun leven. Lieven Scheire wordt in Scheire en de Schepping bijgestaan door eenmansorkest Stijn Cole, vier onwetende, maar uitzonderlijk goed geschapen panelleden en alziende entiteit Googleman. In de nieuwe reeks Huizenjagers Buitenland trekken makelaars deze zomer met hun kandidaat-kopers naar Toscane, Costa Brava, Silver Coast, Algarve, de Provence, Kreta en Tenerife.

SBS Belgium en Play Sports hebben de rechten verworven voor de livewedstrijden van de UEFA Europa League én de nieuwste Europese voetbalcompetitie: de UEFA Europa Conference League. De komende drie jaar – van 2021 tot 2024 – meten onze Belgische clubs zich met de Europese grootmachten. De wedstrijden van beide topcompetities zullen telkens afgewerkt worden op donderdag en zijn te zien op Play4 of Play6. Gilles De Coster staat in voor de presentatie en verzorgt de voor- en nabeschouwing. Bart Raes is de vaste commentator van dienst.

Play4: Bestaande programma’s

Ook in 2021 blijven Gilles De Coster, Bart Raes en Joris Brys met Sports Late Night op post om de kijker door de hoogtepunten en doelpunten uit de Jupiler Pro League te gidsen. Sports Late Night is er elke zaterdag en zondag.

In het elfde seizoen van De Rechtbank zit je weer op de eerste rij van straffe zaken en getuigenissen waarin beklaagden en rechtzoekenden hun verhaal doen.

Erik Van Looy maakt de kandidaten bekend die dit najaar zullen strijden, zweten en weten om de meest gegeerde titel van Slimste Mens ter Wereld. Zou het Niels Destadsbader, Laura Tesoro, Dorian Liveyns, Jan Verheyen of Sandra Bekkari kunnen zijn? Wie volgt Catherine Van Eylen op en neemt de begeerde oorkonde mee naar huis? Veel vragen maar vooral ook veel antwoorden in het negentiende (!) seizoen van De slimste mens ter wereld.

James Cooke en Gert Verhulst zijn dit najaar opnieuw onze gastheren van de best bekeken talkshow van het moment, De Cooke & Verhulst Show.

Geen zee, strand en wind in het vijfde seizoen van Bake off Vlaanderen. Dit jaar wordt de iconische witte tent opgebouwd in het prachtige domein van het Rubenskasteel in Elewijt. Wie zich de winnaar van 2021 mag kronen krijgt u allemaal te zien in het najaar op Play4. En wie volgt Cato op en mag zich kronen tot Beste Junior Bakker in het tweede seizoen van Junior Bake Off Vlaanderen?

Play5

Bij Play5 zit de kijker ook dit najaar goed voor een dagelijkse portie fun, no-nonsense reality en fictie
Vanaf donderdag 27 augustus is je favoriete guilty pleasure terug, Temptation Island: Love or Leave, waarin twee Vlaamse en twee Nederlandse koppels elkaar de vrijheid geven om uit te zoeken of ze daadwerkelijk voor elkaar bestemd zijn.

In de gloednieuwe realityreeks Dance Dreams volgt Play5 later dit najaar zeven jonge Vlaamse dansers en hun ouders die zich voorbereiden op de bekende Dance Waves Competition.

In het vijfde seizoen van Chateau Meiland vanaf 26 augustus krijgt de familie slecht nieuws over hun nieuwe woning. Het perceel dat ze hebben gekocht mag niet volledig gebruikt worden, waardoor hun plannen grondig in het water vallen. Voor wie niet genoeg krijgt van de Meilandjes brengt Play5 ook het gloednieuwe Petit Chateau, waarin je de avonturen van Maxime en Montana Meiland kan volgen.

Ook nieuw dit jaar bij Play5 is Verboden Liefde. Deze serie volgt enkele bijzondere koppels in aanloop naar en tijdens een speciaal moment in hun leven. De koppels zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: een familielid of vriend keurt hun relatie af.

Love is love bij Play5 dit najaar: zo is er het nieuwe programma The L Word: Generation Q. De serie speelt zich af tien jaar na de gebeurtenissen van The L Word en volgt een aantal vrienden, waarvan de meerderheid lesbische vrouwen zijn.

Daarnaast is er ook de nieuwe serie Love Life. Hierin volgen we Darby, een millennial en kind van gescheiden ouders uit New York City. Als alleenstaand meisje in de grote stad doet ze ervaringen op met verschillende liefdes.

Dit najaar brengt Play5 je ook enkele vaste all time favourites terug. Komt de waarheid van vlucht 828 in dit nieuwe seizoen van Manifest eindelijk boven water? Ook andere vaste waarden keren terug: zoals een nieuw seizoen van Grey’s Anatomy en Nurses, maar ook spanning en misdaad met FBI en The Rookie.

Play6

Play6 blijft naar goede gewoonte inzetten op Amerikaanse topreeksen en iconische films. USA, all day. Het elitekorps van SEAL Team-soldaten onder leiding van Jason Hayes riskeert hun leven tijdens gevaarlijke en bijna onmogelijke internationale missies voor het vaderland. In de Amerikaanse fantasy actiereeks Van Helsing ontwaakt Vanessa, een afstammeling van de befaamde vampierenjager Abraham Van Helsing, na een driejarig coma in een wereld geteisterd door vampieren. In de Go-Big Show gaat het van monstertrucks, over alligator trainers, tot zwaardenslikkers en stuntboogschieters. Alle kandidaten komen voor één ding: de jury imponeren en de geldprijs van 100.000 dollar in de wacht slepen. Play6 komt ook met nieuwe seizoenen van de misdaadreeksen Hawaii Five-0 en NCIS LA. En rond Halloween staat er weer dagelijks een horrormovie klaar.

Play7

Op Play7 zitten de kijkers goed voor hun dagelijkse portie romantisch drama, de meest inspirerende reality en aangrijpende humaninterestprogramma’s. De gloednieuwe dramareeks Royal Flying Doctor Service speelt zich af rond de zeer geïsoleerde stad Broken Hill in Australië. Dokters, verplegers en piloten van de luchtambulancedienst stellen alles in het werk om noodoproepen te beantwoorden en eerste hulp te bieden aan mensen in afgelegen gebieden. Secrets of the Royal Palaces werpt een fascinerende blik werpt op de wereld van de Britse royals en hun tradities, hun geschiedenis, hun thuis, hun geheimen, hun macht en hun grote luxe. Ook op vrijdag kan je nog steeds terecht bij Play7 voor beklijvende waargebeurde verhalen met nieuwe afleveringen van World’s Most Evil Killers en Spoorloos. En ook de rest van het weekend verwent Play7 de kijker met straffe reality zoals Emergency, Emma Willis: Special Births en 10 years younger in 10 days.

GoPlay

wtFOCK, de allereerste GoPlay-reeks, blijft met stip de populairste jongerenreeks van Vlaanderen. wtFOCK maakt al seizoenenlang taboes bespreekbaar, onder meer door een erg diverse wereld te tonen. Panna is de nieuwe online urban reeks voor GoPlay voor jongeren met een stevige dosis sport en een nog grotere dosis girlpower. De reeks focust op de vriendschap tussen Afi, Tina, Mary en Zizou, vier straatvoetbalsters die dromen van een beter leven. In het nieuwe Hacked volgen we Nilou, Malick en Zahra: dé drie jongeren die heel de school wel kent. Wanneer ze tot de ontdekking komen dat hun smartphones gehackt zijn, lijkt niets meer zeker.

Play Sports Open

Play Sports Open vervolledigt de Play-familie en duikt met nieuwe reeksen Duivelsweg en Dok dieper in de sportwereld van vroeger én nu. En ook De Kantine is terug van weggeweest. Duivelsweg is een achtdelige docureeks over Rode Duivels die zich een plek in de vaderlandse voetbalgeschiedenis hebben gespeeld. Met de helden van toen keert Eric Goens naar het toernooi waar het destijds allemaal is gebeurd. In de nieuwe reeks Dok legt Bart Raes de sportdokters, kinesisten en sportpsychologen op de rooster. Hij vraagt hen uit over de finesses van hun vak, hun drive en de passie voor de sport. En naast Duivelsweg legt meester-interviewer Goens in zijn De Kantine prominente Belgische sporters/mensen uit de sportwereld op de rooster.