MEDIALAAN presenteert de najaarsprogrammatie 2015

FacebookTwitterLinkedIn

Op donderdagnamiddag heeft MEDIALAAN de najaarsprogrammatie voorgesteld. 

 

VTM

 

De vooravond blijft ongewijzigd. De programma`s De Keuken van Sofie, Echte Verhalen: De Buurtpolitie, Het Nieuws en Familie kleuren doorheen de week de vroege avond. 

 

Maandag

Project K: Koen Wauters probeert in Project K zijn jongensdromen waar te maken. Maar om die te kunnen realiseren, doet hij beroep op mensen die hem écht kunnen helpen. Maar voor niets gaat de zon op. Zijn ‘helpers` eisen van Koen een tegenprestatie, iets dat hen zelf na aan het hart ligt.

 

De Bunker: Een misdaadreeks die via fictie een blik werpt op de realiteit van de Belgische
staatsveiligheid. 

 

Dinsdag

Planet`s Got Talent: een best of van alle Got Talent-shows van over de hele wereld. 

 

Alloo bij Jambers: een vierdelige docureeks waarin Luk Alloo Paul Jambers volgt. Alloo nodigt Jambers uit op locaties die voor hem een bijzondere betekenis hebben, toont de privévertrekken,…

 

Woensdag

Het geheime leven van 5-jarigen: een nieuwe docu-entertainment programma dat volwassenen een inkijk geeft in de verborgen wereld van dit jonge geweld. Alles wordt geobserveerd en geduid door de ervaren kinderpsychiaters prof. dr. Peter Adriaenssens en dr. Binu Singh.

 

In de personalityshow Jonas & Van Geel staan comedy, live muziek, talk en verrassingen centraal. Op woensdag is er de prime versie waarin hij alle registers open trekt met telkens vier gasten. 

 

In het opsporingsprogramma Faroek gaat gerechtsjournalist en justitie-expert Faroek Özgünes voortaan wekelijks op zoek naar daders van misdrijven.

 

Donderdag

De moedige en vooral sympathieke broers Coppens zijn terug. Mathias en Staf smijten zich voor dit derde seizoen van Het Lichaam van Coppens weer voor de volle 100% en beantwoorden kijkersvragen zoals alleen zij dat kunnen.

 

De reportagereeks Helden van Hier: Door het Vuur volgt het leven van ploeg vier, het jongste team van de Gentse brandweer. Branden blussen, mensen evacueren uit hun woonst, autowrakken open knippen, duiken naar slachtoffers,…

 

Vrijdag

K3 zoekt K3 wordt een zinderende zoektocht die Vlaanderen en Nederland tien weken lang in de ban zal houden. Zowel juryleden Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst als een publieksjury van kinderen, mama`s, papa`s en grootouders beslissen mee wie de nieuwe leden van K3 worden.

 

Jonas & Van Geel: Op vrijdag zet Van Geel het weekend in en trakteert hij één centrale gast op de show van zijn leven in een gezellige late night setting. 

 

Op zaterdag en zondag ligt de nadruk op filmtoppers

 

Later in het najaar

 

Later in het najaar volgen ook nog een nieuw seizoen van The Voice Kids, Rijker dan je denkt, Beste Kijkers, De Kotmadam, Nicholas en Grote Ster, Kleine Ster

 

Voorts is er de nieuwe sitcom Altijd Prijs. Die gaat over een familie die de lotto wint en hoe ermee om te gaan. 

 

In Alloo bij de Lokale Politie volgt Luk Alloo negen politieduo`s in de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Met een open vizier en zonder taboes. Luk gaat op pad met wijkagenten, gerechtelijke patrouilles, de dienst slachtofferhulp, verkeersdiensten, interventieploegen en drugsteams.

 

Wat gebeurt er wanneer kinderen voor één keer zelf mogen beslissen waar de vakantie heen gaat? Dat zoekt host Dina Tersago uit in het nieuwe programma De Vetste Vakantie.

 

Neem een handvol bekende Vlamingen. Stop ze in een levensgroot dierenkostuum, zodat ze geen steek voor hun ogen meer zien. Plaats hen vervolgens in een bos vol hilarische obstakels en laat hen zo snel mogelijk van A naar B lopen. Dat is het recept van Total Loss in het Bos. Het team dat elkaar blindelings vertrouwt en eerst aan de finishlijn belandt, wint een grote som geld voor Rode Neuzen Dag.

 

 

2BE

 

Dit najaar zijn er twee nieuwe lokale producties te bekijken op 2BE:

 

Lookalikes: Je moet het maar meemaken: waar je ook komt, spreekt iedereen je aan omdat je zo sprekend op die éne bekende Vlaming lijkt. Edwin, de dierenverzorger van de Antwerpse Zoo, die als twee druppels water op Bart De Wever lijkt. Het is deze en heel wat andere dubbelgangers die reportagemaker Piet de Praitere opzoekt tijdens hun dagelijks leven in Lookalikes. Wat is hun verhaal? Zijn ze zich bewust van hun gelijkenis met een bekende Vlaming?

 

Foute Vrienden: Begijn Le Bleu, Jeron Dewulf en Thomas Smith verwelkomen in dit derde seizoen een nieuwe Foute Vriend: Christophe Stienlet.

 

Verder legt 2BE ook weer de focus op series. De zender brengt de nieuwe MARVEL spin-off over het geliefde personage Agent Carter, o.a. bekend van de populaire Captain America-films. In het najaar zijn ook nieuwe seizoenen te zien van Game of Thrones, Vikings, Bones en Black Sails

 

Top Gear: het 22ste en laatste seizoen van auto-entertainmentprogramma zal ook op 2BE te zien zijn. 

 

De UEFA Champions League wordt ook dit seizoen bij 2BE uitgezonden. Nieuw is dat er voortaan telkens twee matchen per week – op dinsdag en woensdag – op het programma staan.

 

 

Vitaya

 

In Out Of The Boxy stappen tweelingbroers Kristof en Stefan Boxy binnen in een voor hen onbekende wereld. De voormalige sterrenchefs maken kennis met verschillende bekende Vlamingen en volgen een volledige dag in hun spoor. De culinaire broers zorgen op het einde van de dag in hun mobiele keuken telkens voor een diner à la tête du client.

 

Vitaya zet ook in op kwaliteitsvolle series. De wereldwijd bejubelde thrillerreeks The Fall komt met een tweede seizoen. Daarin gaat detective Stella Gibson (Gillian Anderson uit The X-Files) onvermoeibaar door met de jacht op seriemoordenaar Paul Spector (Jamie Dornan uit 50 Shades of Grey). Emmy Award-winnares Katherine Heigl neemt in State of Affairs het voortouw als Charleston Tucker, een CIA-agente en persoonlijk veiligheidsadviseur van de Amerikaanse presidente Payton. 

 

Home and Away krijgt vanaf het najaar een vaste stek in primetime bij Vitaya.

 

Woensdagavond is filmavond op Vitaya met elke week een topper. 

 

 

Rode Neuzen Dag

 

VTM, Q-music en Belfius organiseren de eerste Rode Neuzen Dag. Met als doel geld in te zamelen voor meer psychologische hulp aan jongeren.

 

Op zaterdag 5 december 2015 staat er een slotshow op het programma met heel wat acteurs, comedians en artiesten, sketches en parodieën en allerlei muzikale optredens.


Bekijk hier het volledige dossier en voorfilmpjes.