Medialaan luidt de komst van twee nieuwe zenders in: VTM Kids en VTM Kids Jr

FacebookTwitterLinkedIn

Medialaan lanceert in de kerstvakantie twee nieuwe kanalen: VTM Kids en VTM Kids Jr. De twee kinderzenders brengen nieuwe en vertrouwde programma’s en worden de plek voor populaire vloggers. vtmKzoom en Kadet verdwijnen uit het aanbod, maar heel wat programma’s van deze zenders worden door VTM Kids en VTM Kids Jr overgenomen.

VTM Kids vind je vanaf zaterdag 22 december terug op de kanalen 34 (Proximus), 132 (Telenet) en 51 (Orange). VTM Kids Jr vind je op 30 (Proximus), 161 (Telenet) en 52 (Orange). Online blijven programma’s of extra’s te kijken en herbekijken op Vtmkids.be, in de VTM Kids-app en via VTM Kids op YouTube.

Serge Van Eyck, Hoofd Kids bij Medialaan, geeft meer uitleg over deze evolutie: “Vorig jaar hebben we beslist om het ochtendblok bij VTM, onze kinderprogramma’s online en onze evenementen voor jonge kijkers onder te brengen onder de vlag van VTM Kids. Dat is bijzonder geslaagd. Het is dan ook logisch dat we de lijn gewoon doortrekken en onze aparte kinderkanalen nu ook gaan profileren onder de noemer VTM Kids en VTM Kids Jr. Met onze kidszenders bereiken we al elke maand meer dan 400.000 jonge kijkers. Een stevige basis waarop we nu verder bouwen aan de toekomst.”

Te verwachten op VTM Kids en VTM Kids Jr

VTM Kids Jr brengt vooral populaire animatiereeksen voor de allerjongsten. Naast klassiekers zoals Maya De Bij, Heidi en Brandweerman Sam, kan je ook bij VTM Kids Jr terecht voor nieuwe titels als Nils Holgersson en Arthur & de Minimoys.

VTM Kids is de zender voor oudere kinderen waarop veel programma’s van eigen bodem te volgen zijn zoals Wakandy, De Buurtpolitie-Extra en K3 Rollerdisco, maar ook internationale successen zoals Tiny, Bed & Biscuit, Spell Keepers, The Greenhouse, Cave Girl en Braniacs.

Aan het aanbod van kinderprogramma’s vroeg op de dag bij VTM verandert niets. Dat ochtendblok brengt onder de noemer VTM Kids al sinds oktober 2017 de populairste kinderprogramma’s van de Medialaanzenders tussen 6u en 10u.

 

Nieuwe programma’s en VlogLab Winter

VTM Kids blijft investeren in eigen producties zoals Wakandy, LOL, Vollenbak Voetbal en K3 Rollerdisco, maar ook in programma’s die zijn afgeleid van VTM-successen zoals De Buurtpolitie – Extra of The Voice Kids – Extra. In de toekomst volgen zeker nog andere creatieve zijsprongen van kindvriendelijke VTM-programma’s. Ook series zoals Pokémon en Star Wars Rebels blijven gewoon lopen. Daarnaast start VTM Kids met een paar internationale successen zoals de spannende serie Spell Keepers, het komische Bed & Biscuit en The Greenhouse over twee groepen getalenteerde jongeren.

Nieuw deze winter is ook VlogLab Winter #stories, een serie waarin alle populaire vloggers van VTM Kids samen winterse avonturen beleven. De vloggers met o.a. Stien Edlund, Michiel Callebout, Angela, Anneleen, Sarah Bossuwé en Tristan blijven daarnaast met hun eigen vlogs deel uitmaken van het DNA van VTM Kids, en zullen op verschillende kanalen actief zijn: op tv, maar ook digitaal via Vtmkids.be, de VTM Kids-app en op het eigen YouTubekanaal van VTM Kids. Via YouTube kunnen kinderen ook heel wat extra’s bekijken die niet meteen op de tv-kanalen van VTM Kids te zien zijn.