Mediahuis lanceert bod op TMG en wil overname in juli afronden

FacebookTwitterLinkedIn

Mediahuis en VP Exploitatie hebben hun bod op Telegraaf Media Groep (TMG) officieel gelanceerd. Uit het biedingsbericht blijkt dat ze de overname van het moederbedrijf van De Telegraaf in juli afgerond willen hebben.

Aandeelhouders krijgen in eerste instantie van 20 april tot en met 15 juni de tijd om hun stukken aan te bieden. Verder zal er op 1 juni een bijzondere aandeelhoudersvergadering worden gehouden waar de aandeelhouders zich kunnen uitspreken over het bod en de plannen van Mediahuis en VP Exploitatie.

Om TMG woedde afgelopen maanden een overnamestrijd. Mediamagnaat John de Mol van Talpa wil het bedrijf ook inlijven en heeft de handdoek nog altijd niet in de ring gegooid. Zijn bod van 6,50 euro per aandeel is hoger dan de 6 euro die Mediahuis en VP Exploitatie neertellen, maar die laatste twee beschikken samen al over een kleine 60 procent van de aandelen.

Mediahuis wil dat Marc Vangeel de beoogde samenvoeging van TMG met andere delen van het bedrijf in goede banen gaat leiden. Hij wordt na afronding van de deal topman. Voor de post van financieel directeur hebben de Belgen volgens het biedingsbericht Koos Boot voor ogen.

Bron: Belga.