Mediahuis heeft akkoord over bod op resterende TMG-aandelen

FacebookTwitterLinkedIn
de telegraaf

Telegraaf Media Groep (TMG), Mediahuis en VP Exploitatie hebben een akkoord over een bod voor alle resterende aandelen van TMG van 6 euro per aandeel, dat is 10 eurocent meer dan het vorige bod van Mediahuis en VP Exploitatie die samen al 59,3 procent van de aandelen in handen hebben.

“De raad van commissarissen kwam tot de conclusie dat samenwerken met Mediahuis en VP Exploitatie onze strategie volledig zou ondersteunen en TMG een solide toekomst zou verzekeren”, zegt Jan Nooitgedagt van TMG. Een bod van Talpa, het Nederlanse investeringsbedrijf van John De Mol, wordt afgedaan als “niet levensvatbaar”, aangezien Mediahuis en VP Exploitatie niet van plan zijn hun meerderheidsbelang van de hand te doen.

“Dat leidde tot de beslissing om de onderhandelingen met VP Exploitatie en Mediahuis voort te zetten, wat tot een verbeterd bod leidde. Aan een prijs van 6 euro, een premie van meer dan 70 procent, denken we dat dit fair is voor onze aandeelhouders”, zegt Nooitgedagt.

In het akkoord tussen Mediahuis en TMG is vastgelegd dat TMG zijn identiteit en Amsterdamse hoofdkantoor behoudt en dat de journalistieke onafhankelijkheid binnen het bedrijf ook op lange termijn overeind blijft. Alle merken blijven bestaan en er zou geen sprake zijn van omvangrijk banenverlies door de overname.

Mediahuis en VP Exploitatie zullen uiterlijk op 8 maart een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De reactie van Talpa, dat vorige week nog 6,35 euro had geboden, liet niet lang op zich wachten. Het heeft zijn bod verhoogd naar 6,50 euro. Mediahuis en VP Exploitatie verklaarden vorige week nog dat elk bod van Talpa kansloos is, omdat het slechts 20 procent van de aandelen van TMG bezit en dus geen meerderheid kan halen.

Bron: Belga.