[Magazine Media] Jean-Luc Cambier (Moustique): “Me-time met een extra kwaliteitsinjectie, dat is de toekomst van magazines”

FacebookTwitterLinkedIn

Hoofdredacteurs verpersoonlijken het blad dat ze leiden. Bovendien hebben ze een zeer duidelijke visie over magazines als media. Hoog tijd dus voor een rubriek waarin we ze aan het woord laten. Beginnen doen we deze reeks met de man die in augustus 17 jaar aan het hoofd van Moustique zal staan: Jean-Luc Cambier.

Met 17 jaar op de teller heeft Jean-Luc Cambier intussen een helikopterblik over de magazinesector. Het gevolg van een journalistieke carrière van meer dan 30 jaar bij Moustique, waaronder binnenkort 17 jaar als hoofdredacteur. Een vraag als ‘wat is de magie achter zo’n trouw aan een blad?’, mag dan ook niet ontbreken. “Ik vind het een leuk woord”, is het antwoord. “Maar het gaat natuurlijk niet om magie. Het gaat om teamwork dat tot mooie resultaten leidt.”

Cambier vergelijkt het team van Moustique dan ook graag met een legercommando. “We zijn op een missie”, zo zegt hij. “Het is enerzijds ieder voor zich, maar anderzijds verdedigt iedereen elkaar. Het doel is wat telt, niet de regels.”

Lees het volledige artikel op MagazineMedia.be.