Rossel staat dicht bij overname Franse tv-zender

FacebookTwitterLinkedIn

Rossel, dat in ons land onder andere de krant Le Soir uitgeeft, voert exclusieve onderhandelingen over de overname van IDF1, een regionale tv-zender in de Franse regio Île-de-France.

De eigenaar van IDF1 is Groupe JLA, de audiovisuele groep van Jean-Luc Azoulay. Rossel zou een participatie van 60 procent willen nemen in Ensemble TV, de omroep achter IDF1. JLA zou minderheidsaandeelhouder blijven.

Rossel breidde zijn aanwezigheid in het Franse medialandschap de voorbije jaren stelselmatig uit. Het bedrijf geeft er onder meer de regionale kranten La Voix du Nord, Le Courrier picard en L’Est éclair uit. In het noorden van Frankrijk baat Rossel al de regionale tv-zender Wéo uit. Ook in eigen land stapte Rossel vorig jaar in de audiovisuele media via de overname van RTL Belgium, samen met de Vlaamse groep DPG Media.

Met IDF1 zou Rossel een zender in handen krijgen in de regio rond Parijs, waar zowat een vijfde van de Franse bevolking woont. In die regio geeft de Belgische groep al het gratis infoblad ‘20 minutes’ uit. De tv-zender werd in 2008 gelanceerd en programmeert vooral licht en familiaal entertainment.

Bron: Belga.