Kris Hoflack wordt de nieuwe communicatiedirecteur van het Vlaams Parlement

FacebookTwitterLinkedIn

Kris Hoflack, gewezen hoofdredacteur Duiding bij de VRT en voormalig hoofdredacteur van de VTM-nieuwsdienst, wordt vermoedelijk de nieuwe directeur Publiekswerking, Informatie & Communicatie van het Vlaams Parlement.

Na het vertrek van Julie Clément in 2018 was het Vlaams Parlement op zoek naar een nieuwe communicatiedirecteur. Na een selectie bleek Hoflack de uitverkoren kandidaat en zijn aanstelling kreeg vandaag groen licht van het Vast Bureau van het Vlaams Parlement.

Toch is de benoeming nog niet helemaal rond, zegt parlementsvoorzitter Jan Peumans: “Het klopt dat zijn benoeming eenparig is goedgekeurd. Maar we moeten het nog hebben over zijn arbeidsvoorwaarden”. Ook Hoflack zelf noemt zijn aanstelling nog voorbarig.

Kris Hoflack is een klinkende naam in de mediawereld. Hij begon in de jaren ’80 als assistent van Luc Huyse aan de KULeuven, ging daarna voor Humo werken en stond ook mee aan de wieg van het weekblad Bonanza.

In 2001 begon hij bij de VRT. Villa Politica was het eerste programma dat Hoflack onder zijn hoede had. In 2003 werd hij hoofdredacteur Duiding. In die functie werd hij verantwoordelijk voor alle politieke en duidingsprogramma’s zoals Terzake, De Keien van de Wetstraat, Phara, Volt en Vranckx.

Eind 2011 verliet Hoflack de VRT. Hij ging aan de slag bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, waar hij de opstart van een televisieafdeling leidde.

Op 1 oktober 2012 stapte Hoflack over naar VTM, waar hij algemeen hoofdredacteur van de nieuwsdienst werd. In 2016 werd hij nieuwsdirecteur van News City, het mediabedrijf dat de redacties van Medialaan en De Persgroep bundelt.

In de loop van 2017 ontstonden meningsverschillen tussen hem en de hoofdredacteur van de VTM-nieuwsdienst Nicholas Lataire. In september 2018 werd het contract van zowel Lataire als Hoflack beëindigd. Lataire werd kort nadien opnieuw aan boord gehaald als hoofdredacteur.

Bron: Belga.