Kirsten Bertrand vervangt An Goovaerts aan het hoofd van De Morgen

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf 27 september vormen Bart Eeckhout en Kirsten Bertrand samen de nieuwe hoofdredactie van De Morgen. Bertrand vervangt daarmee An Goovaerts, die enkele weken geleden doorschoof naar VTM Nieuws.

Eeckhout is een vertrouwd gezicht bij De Morgen. Hij was achtereenvolgens politiek verslaggever, chef politiek, chef cultuur & media en opiniërend hoofdredacteur. Bertrand kwam in 2013 naar De Morgen en werkte er tot nu als chef nieuws en chef weekend. Na het vertrek van An Goovaerts leidde Eeckhout de krant alleen, maar hij krijgt nu dus Bertrand aan zijn zijde.

De nieuwe hoofdredactie zal “de plannen voor een nieuwe site, dag- en weekendkrant verder concretiseren en uitvoeren, in overleg met de redactie“, aldus De Persgroep in een persbericht. Jörgen Oosterwaal, die algemeen hoofdredacteur van HUMO en De Morgen blijft, noemt hen “een perfect complementair duo met een grote liefde voor toegankelijke kwaliteitsjournalistiek en een groot hart voor De Morgen“.

Als nieuwe hoofdredacteur wil Bertrand blijven focussen op sterke verhalen tijdens het weekend. “Als ik bij een concurrerend medium een steengoed verhaal zie, loop ik het hele weekend slechtgezind rond. Mijn doel is dus: zoveel mogelijk weekends goedgemutst doorbrengen.” Nu inhoud weer centraal staat in het mediadebat, is het “een uitgelezen moment om van De Morgen een krant te maken met nog meer verdieping en meerwaarde, op alle platformen waar de lezer ons wil vinden“, vult Bart Eeckhout aan.

Goovaerts werd eerder deze maand hoofdredacteur van VTM Nieuws na de onrust op die redactie. Zij vormt daar samen met Nicholas Lataire de hoofdredactie. Die laatste werd op 11 september opnieuw hoofdredacteur, nadat hij minder dan een week eerder de laan werd uitgestuurd.

Bron: Belga.