Jean-Sébastien Decaux stopt zijn operationele functies, Wim Jansen krijgt verantwoordelijkheid over Israël en werkt nauw samen met JCDecaux Frankrijk

FacebookTwitterLinkedIn

JCDecaux laat haar organisatie evolueren naar aanleiding van de beslissing van Jean-Sébastien Decaux om zich vanaf 2020 toe te leggen op de filantropische activiteiten van zijn familie. Als gevolg hiervan zal Jean-Sébastien op 31 december 2019 zijn operationele functies en het directiecomité verlaten. Toch zal hij betrokken blijven bij JCDecaux, enerzijds als aandeelhouder en bestuurslid van JCDecaux Holding, anderzijds als lid van de Raad van Toezicht.

De gebieden waarvoor Jean-Sébastien Decaux de verantwoordelijkheid draagt, zullen gehergroepeerd worden in bredere regio’s die zullen rapporteren aan Jean-Charles Decaux.

  • Zuid Europa (Italië, Spanje en Portugal) wordt geïntegreerd in een regio die onder de verantwoordelijkheid komt van Alexandre Roubaud, die de algemene leiding over Latijns-Amerika behoudt en voortaan in Madrid gebaseerd zal zijn.
  • Afrika zal onder de verantwoordelijkheid van Martin Sabbagh komen, die ook de algemene leiding van het Midden-Oosten behoudt en als uitvalsbasis in Dubai blijft.
  • België, Luxemburg en Israël zullen aansluiten bij Frankrijk en vormen een nieuwe regio, waarvan de algemene leiding verzekerd zal worden door Wim Jansen, die momenteel CEO is van België en Luxemburg, met zetel in Brussel. Hij zal opereren onder de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van Isabelle Schlumberger (Algemeen Directeur Commerce, Marketing & Development) en Jean-Michel Geffroy (Algemeen Directeur Territoria & Instellingen), met zetel in Parijs.