JCDecaux wint reclamecontract voor straatmeubilair van de stad Antwerpen 

FacebookTwitterLinkedIn

JCDecaux Belgium heeft het straatmeubilaircontract van de stad Antwerpen gewonnen naar aanleiding van een openbare aanbesteding.

Dit exclusief contract heeft een duur van 10 jaar en betreft alle 9 districten van de stad Antwerpen (540.000 inwoners). Antwerpen is de 2de belangrijkste stad van België, met de 2de belangrijkste haven in Europa, wereldwijd de 2de grootste petrochemische hub, wereldleider in diamanthandel en modehoofdstad. De stad heeft bovendien belangrijke troeven op vlak van toerisme en heeft een booming high-tech sector.

Dit nieuwe contract heeft betrekking op de installatie, het onderhoud, de exploitatie en de instandhouding van 940 wachthuisjes. Bovendien zullen de wachthuisjes die zich situeren op de meest strategische locaties in de stad uitgerust worden met digitale schermen, waarop in real time gecontextualiseerde, gegeolokaliseerde boodschappen zullen komen. Deze innovatieve schermen zullen afwisselend lokale informatie en reclame weergeven en zo het dagelijkse leven van de stadsbewoners begeleiden en tegelijkertijd de stad en de adverteerders flexibiliteit en uitzonderlijke zichtbaarheid in hun communicatie bieden.

Het nieuwe straatmeubilair is ontworpen door de gerenommeerde architect Norman Foster. Het ontwerp en design vertrekken van sterke milieuwaarden en het optimaliseren van energieprestaties en garanderen een verantwoorde exploitatie tijdens de hele duur van het contract. Het energieverbruik van het meubilair, volledig op basis van groene stroom, zal met meer dan 50% worden verminderd. Bovendien zal de keuze van recycleerbare en corrosiebestendige materialen, zoals staal, aluminium en glas, de kwaliteit op lange termijn garanderen. Het wagenpark van JCDecaux zal voor 100% uit elektrische voertuigen bestaan. Met zijn meest innoverende oplossingen zet JCDecaux zich in om de levenskwaliteit in de stad te verbeteren, in overeenstemming met de doelstellingen en verwachtingen van de stad Antwerpen en haar burgers.

Claude Marinower, schepen voor Economie, Werk, Innovatie, Industrie, Digitalisering, Marketing en Communicatie, Openbaar Domein en Rechtszaken: “In januari 2021 plaatste stad Antwerpen een concessie in de markt om de wachthuisjes van de stad te leveren, plaatsen, onderhouden en exploiteren. De stad wil via de wachthuisjes ook een meerwaarde creëren voor burgers, bedrijven en overheden. Daarom werd niet enkel gekeken naar het financiële aspect van de overeenkomst, maar ook naar innovatie en duurzaamheid. JCDecaux zal als concessiehouder de wachthuisjes beheren én voorzien van slimme technologie, groendaken en zonnepanelen.”

Koen Kennis, schepen van Mobiliteit: “Goed uitgeruste tram- en bushaltes zijn van groot belang om meer mensen te overtuigen het openbaar vervoer te gebruiken. De nieuwe wachthuisjes spelen dus een belangrijke rol in de verdere versterking van de modal split voor Antwerpen, minder autoverplaatsingen en meer via openbaar vervoer en deelmobiliteit, slim gekoppeld in een multimodaal overstapmodel.”

Jean-Charles Decaux, Co-Algemeen Directeur van JCDecaux: “Door haar vertrouwen te stellen in onze knowhow en expertise heeft Antwerpen de strategie van JCDecaux op het gebied van innovatie, design, kwaliteit en duurzame ontwikkeling bevestigd. Al meer dan 55 jaar maakt het ontwikkelingsmodel van JCDecaux het mogelijk diensten van openbaar nut te creëren, te installeren, aan te bieden en te onderhouden die voor iedereen toegankelijk zijn, het milieu respecteren en economische waarde creëren. Antwerpen heeft ook de digitale transformatie van buitenreclame omarmd, die nu een belangrijke rol speelt in het stadsleven en een belangrijk communicatiekanaal creëert tussen gemeenten en hun burgers, en tussen merken en hun consumenten. Als toonaangevende out-of-home speler in België en de rest van de wereld zetten wij ons in om de meest innovatieve technologieën en de meest creatieve formaten te ontwikkelen ten dienste van de ecologische, maatschappelijke en economische transitie van de steden naar een duurzamer model.”