White Paper Auxipress & PUB: e-sports

FacebookTwitterLinkedIn

De voorbije jaren is de belangstelling voor e-sport sterk toegenomen. De recente ontwikkelingen en de groeivooruitzichten maken het op dit moment een interessant thema. In het midden van een transformatie van een nichemarkt naar een mainstream fenomeen, zou 2019 een belangrijk jaar moeten worden voor e-sport.

Volgens Newzoo (de globale marktleider voor e-sport analyse) zou de waarde van de e-sport sector moeten stijgen van $865 miljoen in 2018, naar $1 miljard dit jaar.

Er wordt meer en meer geïnvesteerd in de e-sport sector, zowel in arena’s waar e-sport beoefend kan worden als in online netwerken die competities organiseren over de hele wereld. Er zijn grote investeringen gedaan, nieuwe structuren gecreëerd en de omgeving trekt geleidelijk de aandacht van de grote merken.

België doet er alles aan om zijn achterstand in te halen, zo zal het deel uitmaken van de nieuwe European Esports Federation en zal er ook een federatie opgericht worden voor Wallonië en Brussel. Deze beslissingen zullen ongetwijfeld leiden tot een toename van de interesse in de media.