Digitale dagbladen ronden de kaap van 100.000 exemplaren per dag

FacebookTwitterLinkedIn

De betaalde verspreiding van de dagbladen in digitale vorm heeft voor het eerst de kaap van 100.000 exemplaren per dag overschreden. Dat blijkt uit het kwartaalrapport Q1 2016 dat het CIM vandaag vrijgaf. Dat geeft elke drie maanden de stand van zaken weer op basis van een jaargemiddelde. De switch van papier naar digitaal zet zich dus onverminderd verder, en het aandeel van digitaal in de betaalde verspreiding is reeds opgelopen tot 8,4%. De papieren krant blijft evenwel met 1.246.248 exemplaren met voorsprong het voorkeursplatform van de Belgen.

 

Ook de gratis digitale verspreiding blijft doorstijgen, maar eerder beperkt in vergelijking met de groei van vorig jaar. Deze cijfers geven niet het volledige beeld, want alle trafiek die via apps komt is nog niet opgenomen, terwijl deze vorm van verspreiding groeiende is.

 

Het algemene beeld is dus eerder dat van stabiliteit. Tegenover een lichte daling van 0,7% van de betalende verspreiding staat een lichte stijging van de gratis trafiek met 0,6%.

 

 

We vermelden nog graag de laatste CIM bereikcijfers van september 2015 wat betreft het netto bereik ‘total brand`. In totaal komen dagelijks 5.529.800 personen in contact met één van de platformen van de nieuwsmerken.