IAB Belgium stelt nieuwe categorieën en jureringsproces van de IAB MIXX Awards voor

FacebookTwitterLinkedIn

Om de IAB MIXX Awards nog beter te laten aansluiten bij de strategische, creatieve en innovatieve realisaties in de digitale reclamesector, kondigt IAB-Belgium nieuwe categorieën en een vernieuwd jureringsproces aan. De vernieuwde awards bekronen voortaan zowat alle beroepen die digitaal in hun genen hebben.

 

Naast de beste online campagnes in B2C, B2B en Non-Profit, wordt ook de beste ‘Display Creation’ en de beste ‘Game in Campaign’ verkozen. Zowel de beste Social Media Campagne (korte termijn) als het merk met de beste ‘Social Media Conversation’ aanpak (lange termijn) krijgen een award. Dezelfde Jury selecteert eveneens de winnaars van de ‘Best Content Marketing’ Award. De ‘Best in Mobile’ categorie bekroont creativiteit en innovatie in mobile & tablet, terwijl de ‘Best Multi-Screen Experience’ de ervaring over de verschillende schermen heen centraal stelt. Maar ook webbuilding wordt opgenomen binnen de IAB MIXX Awards met een categorie voor ‘Best Webdesign’ en een categorie voor ‘Best Optimised Site’.

 

Vier Jury’s met experten uit verschillende digitale disciplines buigen zich over de inzendingen. De ‘Online Campaigns’, ‘Developpers’, ‘Social’ en ‘Webdesign’ Jury’s beoordelen met kennis van zaken de cases van de 12 categorieën om zo de digitale pareltjes van de Belgische markt uit te kiezen. De voorzitters van deze Jury`s kennen vervolgens de Special Jury Awards toe. Maar ook de stem van het publiek wordt meegenomen bij het verkiezen van het ‘Agency’ en de ‘Advertiser of the Year’. Twee nieuwe awards plaatsen twee personen in de bloemetjes: de digitale planners verkiezen de ‘Digital Sales Guy of the Year’ en de digitale sales guys verkiezen de ‘Digital Planner of the Year’.

 

Midden juli opent de IAB MIXX Awards website (iabmixxawards.be) voor het ontvangen van inzendingen met als deadline maandag 23 september 2013. De uitreiking met big party heeft plaats op donderdagavond 17 oktober 2013 met zo’n 500 media en marketing professionals, net na DigitalMarketingFirst in Tour&Taxis te Brussel. De IAB MIXX Awards is een organisatie van IAB Belgium en Best of Publishing.

 

Meer informatie over de IAB MIXX Awards vindt u hier.