Het Laatste Nieuws lanceert HLN-app met vier werelden: Nieuws, In de buurt, Video en Fun

FacebookTwitterLinkedIn

Het Laatste Nieuws lanceert op 6 mei een gloednieuwe HLN-app. Nieuw in deze app zijn de vier werelden Nieuws, In de buurt, Video en Fun, waar je door kan swipen. ‘Nieuws’ brengt bredere actualiteit, ‘In de buurt’ levert regionaal nieuws, ‘Video’ zorgt voor entertainment en ‘Fun’ biedt spelletjes.

Nieuws, In de buurt, Video en Fun

‘Nieuws’ is en blijft het belangrijkste onderdeel: de HLN-app zorgt ervoor dat iedereen continu op de hoogte blijft van al het nieuws, razendsnel en correct. Het nieuws blijft een mix van actualiteit, opmerkelijke verhalen uit binnen- en buitenland, sport, showbizz en Nina. Met ‘In de buurt’ zet Het Laatste Nieuws in op het sterke netwerk van regioreporters die berichten over wat er in ieders gemeente gebeurt. De lezer kan er grote en kleine verhalen, toffe adresjes, verkeersinformatie en evenementen uit gemeentes terugvinden waar hij of zij woont of werkt.

Met ‘Video’ zorgt de nieuwe HLN-app voor meer video dan ooit met een dagelijkse dosis inspiratie en entertainment. Naast korte video’s over de meest uiteenlopende thema’s van over de hele wereld en VTM-video’s zet de HLN-redactie ook nieuwe videoformats op. Zo start de HLN-app op 6 mei met ‘Over Moeders’, een nieuwe wekelijke online videoreeks. Dina Tersago interviewt hierin andere moeders over de uitdagingen van het moederschap.

Gloednieuw is de wereld ‘Fun’, waar de Vlaming zich kan uitleven in meer dan 30 online spelletjes, quizzen of puzzels voor alle leeftijden. “Onze lezers zoeken tijdens de dag niet enkel het actuele nieuws, maar ook momenten van ontspanning. Met heel wat extra video en de nieuwe spelletjeswereld kunnen ze daarvoor nu ook in de nieuwe HLN-app hun gading vinden. Ze vinden een nieuwe nieuwsapp die veel rijker is, maar nog steeds even gebruiksvriendelijk en snel”, licht Dimitri Antonissen, hoofdredacteur Het Laatste Nieuws toe.

 

Veelzijdige nieuwsapp

Dieter Van den Brande, directeur Publishing bij Medialaan – de Persgroep Publishing: “HLN is het grootste nieuwsmerk van België waar dagelijks bijna 2 miljoen unieke bezoekers op vertrouwen om updates te krijgen over het belangrijkste nieuws en waar er dagelijks 1,5 miljoen video’s worden bekeken. De nieuwe HLN-app speelt hier helemaal op in. Met de nieuwe app willen we de meest complete en veelzijdige nieuwsapp in Vlaanderen lanceren waar nieuws en entertainment, onder andere VTM-video’s, samenkomen. Hiermee willen we de Vlaming nog beter bedienen.

Dimitri Antonissen, hoofdredacteur Het Laatste Nieuws, licht verder toe: “Showbizz, fun, puzzels en spraakmakende video maken al sinds het begin deel uit van ons DNA. We kiezen bewust voor vier werelden, om telkens een andere nood van onze lezers in te vullen. Met de nieuwe app krijgen video, regio én fun nu alle plek die ze verdienen. De eerste testen van deze nieuwe app bij onze bezoekers hebben de app trouwens nog sterk verbeterd. Heel fijn dat onze lezers en surfers dit mee hebben gecreëerd.

Adverteren

Wat verandert er voor de adverteerder? Het digitale aanbod blijft hetzelfde, maar de producten worden kwalitatiever: zowel display als short form video nemen een sprong vooruit wat betreft viewability. Olivier Van Zeebroeck, Digital Director: “Deze nieuwe app is ontwikkeld met de noden van onze adverteerders in gedachten. Zo hebben we bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan de optimalisatie van onze display viewability, met succes.

Bij bestaande gebruikers van de HLN-app wordt automatisch een update doorgevoerd. Wie de HLN-app nog niet heeft, kan die vanaf nu gratis downloaden via de App Store of Google Play.