VRT en Var organiseren De Warmste Pitch met Guillaume Van der Stighelen als juryvoorzitter

FacebookTwitterLinkedIn

De VRT en Var organiseren De Warmste Pitch voor creatieve bureaus. Met als opmerkelijk feit dat VRT en Var eigenlijk àlle ideeën uitgevoerd willen zien: “Het gaat om meer dan alleen Gold en Silver winnen.”

De oproep is eenvoudig: stel samen met een vzw of goed doel een creatief initiatief voor De Warmste Week voor. VRT en Var belonen twee winnaars. Guillaume Van der Stighelen is de voorzitter van een onafhankelijke jury, de winnaars krijgen een gratis mediacampagne en een basisproductiebudget en er zijn eigenlijk geen verliezers, elk initiatief wordt apart bekeken en inhoudelijk gesterkt.

Het initiatief moet gerealiseerd worden tussen november en december 2020. Een initiatief indienen kan tot uiterlijk 2 oktober 2020 en moet in samenwerking met een door de Koning Boudewijstichting erkende vzw of goed doel zijn.

Guillaume Van der Stighelen: “De Warmste Week heeft de afgelopen jaren de weg getoond naar fundraising. Intussen weet de Vlaming hoe dat werkt en wat hij kan doen om een centje bij te dragen aan een goed doel. Tijd om een stap verder te gaan. Het voorbije jaar heeft ons doen beseffen hoe hard we, naast financiële steun, elkaars nabijheid nodig hebben. Onder het steriele uitzicht van de samenleving vandaag, opgelegd door omstandigheden, kloppen warme harten. Harten die voor elkaar iets willen betekenen. Die elkaar een hand willen toesteken, of er gewoon even zijn. Ook al bewaren we daarbij een gezonde afstand. Anderhalve meter kan dan voor sommigen wat veel zijn, het is een stuk dichterbij bij dan de anderhalve kilometer van vroeger. Nu De Warmste Week de aandacht verlegt van de geweldige sommen die worden verzameld naar de geweldige dingen die mensen voor elkaar doen, ben ik trots deel uit te mogen maken van een jury die uit alle inzendingen de meest originele ideeën mag bekronen. We gaan vieren wat een mens kan betekenen voor een mens.”

Meer informatie op PUB.be.