GroupM wint de mediapitch van L’Oréal Belgilux

FacebookTwitterLinkedIn
groupm

Vanaf 1 januari 2019 gaat mediabureau GroupM alle online en offline campagnes van de Belgische en Luxemburgse afdeling van cosmeticareus L’Oréal voor haar rekening nemen.

GroupM kwam als winnaar uit de bus na een pitch waaraan verschillende bureaunetwerken hebben deelgenomen. Het proces werd nauwgezet begeleid door fma Belgium. Voorheen werden de campagnes van L’Oréal Belgilux beheerd door Zenith.

GroupM zal een geïntegreerde aanpak van strategie, insights, planning en inkoop voor alle online en offline campagnes voor haar rekening gaan nemen voor alle merken, waaronder L’Oréal Paris, Garnier, Maybelline, Lancôme, Biotherm, Giorgio Armani en Vichy.

Gino Baeck, CEO GroupM Belgium: “Wij zijn heel blij en trots dat L’Oréal voor GroupM heeft gekozen. We hebben met een sterke strategie gekoppeld aan verregaande insights en een focus op digitaal L’Oréal weten te overtuigen van onze sterkte en we staan te popelen om verder te bouwen aan al haar lovebrands”.

François Simon, CMO L’Oréal Belgilux: “GroupM heeft de juiste klemtonen weten te leggen en ons volledig team gecharmeerd. De ambitie van L’Oréal om ‘precision marketing at scale’ te doen, werd het best begrepen door GroupM. Het is nu aan hen om samen met ons het marketingmodel in het continu veranderende digitale landschap van de beautysector verder te ontwikkelen. We wensen ook Zenith te bedanken voor de vele jaren intensieve samenwerking. Ook zij kwamen met een geapprecieerd model tijdens deze pitch, maar zoals in elke wedstrijd kan er maar één winnaar zijn”.