Export van uw Selectie naar Excel in 4 tabbladen

MediaSpecs Next Level
FacebookTwitterLinkedIn

Wil u ook snel media-info kunnen downloaden uit de Database? Om uw mediacampagne of perslijst vlug samen te stellen via een MediaSpecs Excel, leggen we u hier uit hoe dat moet.

Dit is in het kort hoe het werkt:

  1. u selecteert media en specials in de Database
  2. u bewaart de selecties in de Database
  3. u exporteert de selecties vanuit de Database naar een Excel-bestand

In 4 tabbladen in Excel vindt u zo de nodige info terug over de media en specials in uw selectie.

 

Exports uit de Database: hoe?

In de MediaSpecs Database vindt u naast het tabblad ‘Zoeken’ ook het tabblad ‘Mijn selecties’. Naarmate u media en specials in de zoekopdrachten selecteert, komen die selecties in dat tabblad terecht, waar ze worden bewaard in een drop-downmenu. Als u nog geen media of specials selecteerde en bewaarde onder een eigen naam, dan zal het tabblad gewoon ‘Mijn selecties’ heten.

 

Media of specials selecteren doet u door de knop ‘Selecteren’ aan te klikken bovenaan rechts op de individuele zoekresultaten, of (als u die hebt geopend) op het detailscherm van een medium of special.

 

Eenmaal een selectie gemaakt, gaat u naar het tabblad ‘Mijn selecties’. Daar kan u via de knop ‘Opslaan’ uw selectie opslaan en bewaren in de MediaSpecs Database. Bij volgende logins vindt u uw bewaarde selecties daar gewoon terug.

 

U kan uw bewaarde selecties steeds terugvinden door op het pijltje van het Selectie-tabblad te klikken. Het cijfer naast dat pijltje laat zien hoeveel items (media en specials) u momenteel in uw actieve selectie heeft.

 

Exporteer de gewenste selectie via de knop ‘Exporteren naar Excel’.

 

Uw Excel-bestand bestaat uit vier tabbladen.

  1. Media-informatie: algemeen overzicht met reclametarieven en omschrijvingen (NL-FR-ENG)
  2. Commerciële contacten: contactinfo van elk medium en elke special
  3. Redactionele contacten: contactinfo van elk medium en elke special
  4. Kalender: specials en hun deadlines

 

Vraag een gratis demo

Dit is in een notendop hoe u informatie uit de Database kan bewaren en exporteren. Wil u hier graag meer over weten (als abonnee of als geïnteresseerde), neem gerust contact op met Bart Kuypers via bart@mediaspecs.be of vraag een gratis demo (live of via Teams) via deze weg.