L’Avenir en Rossel nemen IP Press over, Rossel Advertising wordt de nationale regie van L’Avenir

FacebookTwitterLinkedIn
IP Belgium

De groepen Editions de l’Avenir (Groupe Nethys) en Rossel werken samen om de activiteiten over te nemen van IP Press met haar portefeuille van 4 TV-weekbladen (Ciné-Télé-Revue, Télé Star, Télépro en Primo) en 11 thematische tijdschriften (Touring Magazine, Top Santé, Vital, Vital Food, WAW, Motoren & Toerisme, EOS Magazine/EOS Psyche & Brein, Foodprint, Bahamontes, Puskás en Goodbye).

Deze aankoop gebeurt door een joint venture waarin Editions de l’Avenir een meerderheidsbelang heeft (51%-49%). Het vervolledigt het aanbod van magazines bij Editions de l’Avenir, L’Avenir Hebdo en VOO/BeTV (Moustique, Télé Pocket, Deuzio en BeTV Mag), alsook bij Rossel (Soirmag en TV News).

Deze operatie maakt deel uit van een intensivering van de samenwerking tussen de twee groepen.

Zo hebben zij afgesproken om binnen deze nieuwe structuur het operationele beheer van de IP Press titels over te dragen aan Rossel Advertising, dat verder zal bouwen op de bestaande IP Press verkoopteams.

Daarnaast willen de partners snel regionale commerciële synergieën tussen hun titels ontwikkelen om nieuwe digitale hulpmiddelen te creëren – met inbegrip van geotargeting – om de concurrentie tegen internationale spelers te vergroten.

Rossel Advertising is de nieuwe nationale regie van Editions de l’Avenir vanaf 2018

Tenslotte heeft Editions de l’Avenir besloten om vanaf 1 januari 2018 de nationale verkoop van de web- en printreclame aan Rossel Advertising toe te vertrouwen. Deze was tot dusver in handen van Mediahuis. Op deze manier kunnen er krachtige en innovatieve reclame-oplossingen aangeboden worden die kunnen concurreren met die van de GAFA (Google, Apple, Facebook en Amazon).

Merk op dat deze toenadering geen invloed heeft op eerdere commerciële akkoorden van de twee regies, zoals de Tango pakketten (die nog steeds door Mediahuis zullen worden gecommercialiseerd) en NP (dat een essentieel product van het Belgische medialandschap blijft).

De twee actoren zullen zo snel mogelijk meer details over de operationele modaliteiten bekendmaken.