CIM Persstudie: Dit jaar geen publicatie van bereikscijfers

FacebookTwitterLinkedIn

Dit jaar zal er geen publicatie zijn van bereikscijfers van de CIM Persstudie. Dat laat het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) weten.

Zowel kranten als magazines zijn van oordeel dat het afgelopen veldwerk, dat plaatsvond tijdens de Covid-crisis, niet bruikbaar is als basis voor mediaplanning“, legt het de beslissing uit. “Het veldwerk dat eindigde op 31 mei 2021, wordt tot nader order ook niet verlengd“.

De afgelopen 12 maanden hebben geleerd dat de crisis de stabiliteit van het veldwerk zwaar heeft aangetast. De mix van face-to-face, telefonische en online rekrutering varieerde noodgedwongen in de loop van het veldwerk. Aangezien elke rekruteringsmethode op zich specifieke doelgroepen beter bereikt, bemoeilijkt dit de vergelijkbaarheid en een betrouwbare trendanalyse van het leesgedrag.

Het blijft een bekommernis voor alle persvertegenwoordigers om de markt inzage te geven in de kracht van magazines en kranten. Daarom bouwen zij prioritair verder aan een representatieve persstudie, in lijn met de veranderende consumptiegewoonten.

CIM belooft om iedereen verder op de hoogte te houden.