Business AM start met eigen radiozender

FacebookTwitterLinkedIn

Business AM Radio is de nieuwe Vlaamse digitale radiozender van MediaNation. Het zet in op talk radio en focust op businessnieuws. De radiozender van Business AM is vanaf maandag 9 januari te beluisteren via DAB+, via BusinessAM.be, via de app van Business AM of via Radioplayer.be.

Business AM is deze ochtend gestart met het ochtendblok ‘The Morning Drive’. Tussen 6 uur en 9 uur ’s ochtends gidsen de hosts jou door het belangrijkste zakennieuws, met aandacht voor economie, beurs, tech, ondernemen, mobiliteit, klimaat, energie en politiek en reacties op de actualiteit uit binnen- en buitenland. De radiozender brengt de nodige duiding in een complexe en snel veranderende wereld.

Naast het dagelijkse ochtendblok kan je op maandag om 9u genieten van ‘The Preview’, een 9-delige reeks waarin Lisbeth Imbo exclusief in gesprek gaat met een Vlaamse CEO van topniveau. Op het lijstje staan onder andere Daan Schalck, Saskia Van Uffel, Leen Van den Neste, Jurgen Ingels, Paul Stoffels, Paul Renson, Gino Baeck, Michael Corten en Lies Eeckman.

De radiozender is gekoppeld aan de reeds bestaande nieuwssite BusinessAM.be, die op zijn beurt ontstaan is uit het internationale Newsweek. Naast de nieuwe radiozender en bestaande website, mikt Business AM ook op events, zodat de businessniche volledig crossmediaal wordt bereikt.

Later dit voorjaar zal de zender ook zijn namiddagblok aankondigen en in het najaar volgt dan een volledige dagprogrammatie. Alle programma’s worden live uitgezonden vanuit de nieuwe radiostudio in Gent. Hoofdredacteur van de radiozender is Peter Van Oostende.