Brava neemt Cultuur 7 over

FacebookTwitterLinkedIn

De cultuurzender Cultuur 7 krijgt met Brava een nieuwe eigenaar. De transactie door de Nederlandse televisiezender Brava, zelf eigendom van het Canadese Stingray Digital, houdt alle content en bestaande contracten in met distributeurs. Cultuur 7 is te zien op de netwerken van Proximus en Telenet in Vlaanderen en Brussel. De televisiezender werkt vaak samen met grote instellingen zoals De Munt, deFilharmonie en het Brussels Philharmonic. Brava verzekert bij de overname van Cultuur 7 het profiel van de zender te behouden.

 

Cultuur 7 werd gelanceerd in 2006 onder de naam EXQI Culture. De naam werd in oktober 2013 veranderd in Cultuur 7. De zender biedt 24/7 klassieke concerten, opera`s en andere vormen van culturele content aan.

 

Brava zendt de beste opera`s en klassieke concerten uit die werden opgenomen in de meest prestigieuze operahuizen en theaters ter wereld (London`s Royal Opera House, La Scala in Milaan,…). Brava is al aanwezig in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Portugal, Kroatië, Slovakije en nog een resem andere landen in Europa en Afrika.