AMMA 2020: Alle genomineerden in de 11 categorieën zijn bekend

FacebookTwitterLinkedIn

De zitting van de AMMA jury verliep op vrijdag 15 mei geheel volgens het ‘nieuwe normaal’: een zevental juryleden op veilige afstand namen plaats in de grote vergaderruimte bij Space, 15 anderen sloten aan via videoconferentie. De debatten waren goed voorbereid; alle juryleden hadden zich een mening gevormd over de 60 dossiers op het AMMA platform.

Onder leiding van juryvoorzitster Nathalie Rahbani, Head of Marketing TV & Streaming bij DPG Media, ontsponnen zich boeiende discussies die meestal tot een consensus leidden nog voor de geheime stemming binnen elke categorie. De punten die werden toegekend door de finale jury werden intussen opgeteld met die van de expertjury’s, wat resulteerde in de volledige lijst van genomineerden binnen alle categorieën.

In de categorie Media Agency of the Year zijn genomineerd: Maxus, de winnaar van vorig jaar, Wavemaker en UM.

In de categorie Media Advertiser of the Year heeft de jury na beraadslaging en geheime stemming 3 kandidaten genomineerd:

  • Monique Pennings, Manager Media & Marketing Partnerships, Jumbo Supermarkten
  • Christine Jean, Head of Marketing, Branding & Media Management, AG Insurance
  • Yannick de Bièvre, Head of Marketing BeLux, MediaMarkt-Saturn BeLux

De professionals van de mediasector kunnen tot 31 mei stemmen voor de Media Advertiser of the Year. De resultaten uit de stemming door het publiek worden opgeteld bij de punten van de jury en tellen voor de helft van de punten bij de toewijzing van de award. Stemmen kan op de website van CommPass via deze link.

In de nieuwe categorie Media Brand of the Year zijn de eerste genomineerden: Newsweek, Le Soir, De Standaard, VTM Go en Nostalgie Belgique.

De winnaars zullen worden gehuldigd tijdens de ‘Live Streamed AMMA Ceremony’ op donderdag 11 juni vanaf 16 uur op het platform AMMAStream.be. Om deze ceremonie bij te wonen, dient u zich te registreren op de website van CommPass.

De genomineerden per categorie zijn: