ABCommunication en zes andere Europese PR-bureaus verenigen zich in PR:E: een netwerk dat advies biedt aan klanten en merken in de popcultuur

FacebookTwitterLinkedIn

Zeven Europese onafhankelijke PR-bureaus bundelen hun krachten om PR:E op te richten: het eerste PR-netwerk voor popcultuur dat op het hele continent actief is.

PR:E, of Public Relations Europe, is een innovatief netwerk van PR-bureaus die actief zijn in België/Benelux (ABCommunication), Frankrijk (Cartel), Duitsland (Kruger Media), Italië (Goigest), Scandinavië (PR Nordic), Spanje (Blanchón) en het Verenigd Koninkrijk (DawBell).

De lancering van het netwerk combineert expertise op het gebied van muziek, gaming, technologie, sport, mode, entertainment en lifestyle en biedt klanten een reeks op maat gemaakte Europese PR-diensten.

Het gezamenlijke netwerk, ontstaan uit gesprekken tijdens de pandemie, werd opgericht door de zeven bureaus om hun middelen, werkmethoden en best practices te delen tijdens een ongekende periode. PR:E is sindsdien uitgegroeid tot een internationaal PR-netwerk waarbij klanten die hun aanwezigheid in Europa willen versterken onmiddellijk toegang krijgen tot de zeven EU-kerngebieden en tot markten in de rest van Europa via de relaties van de aangesloten bureaus.

Met samenwerking en het delen van kennis als uitgangspunt is het netwerk zo opgezet dat het zich kan aanpassen aan het snel veranderende PR-landschap. Klanten krijgen toegang tot een uitgebreid aanbod van moderne PR-diensten, waaronder mediarelaties, contentproductie, merkmanagement, eventplanning en bedrijfscommunicatie.

ABCommunication, met Wim Coeckelbergh als directeur, is een Belgisch creatief PR-bureau gespecialiseerd in mediarelaties, influencer marketing en content creatie. Binnen het netwerk is het actief als partner voor de Benelux. Het bureau is voornamelijk actief in de sectoren entertainment, tech en lifestyle.