VRT sluit als eerste Belgische omroep akkoord met Proximus over Pickx

FacebookTwitterLinkedIn

De zenders van de Vlaamse openbare omroep hebben als eerste een akkoord gesloten met Proximus over Pickx, het nieuwe tv-portaal van de telecomgroep. De VRT-zenders één, Canvas en Ketnet zullen “snel en gebruiksvriendelijk” terug te vinden zijn in het portaal. In juni nog had de VRT, samen met DPG Media, RTBF en RTL een bom gelegd onder Pickx. Ze namen het toen niet dat Proximus haar televisieaanbod grondig moderniseert zonder dat ze daar vooraf hun fiat voor hebben gegeven. Intussen hebben alvast Proximus en de VRT dus een akkoord gevonden voor een “vernieuwde samenwerking”.

“VRT en Proximus willen zo inspelen op de veranderende gebruiksgewoonten op het vlak van media in Vlaanderen”, klinkt het . “Proximus zal ervoor zorgen dat deze kanalen en content steeds vindbaar zijn binnen haar aanbod. Ook zullen VRT en Proximus samen verder werken om de totale consumentenervaring voortdurend te verbeteren, zowel wat betreft de ervaring van VRT-content op het Pickx-platform als voor evenementen waar synergiën mogelijk zijn.

Paul Lembrechts, gedelegeerd bestuurder van de VRT: “Dankzij deze nieuwe, verbeterde samenwerking met Proximus kan men onze programma’s bij Proximus nog sneller en beter vinden, waar en wanneer hij of zij dat wil.”

Ook de nieuwe CEO van Proximus, Guillaume Boutin, toont zich tevreden: “We zijn ervan overtuigd dat Proximus, de VRT en haar verschillende merken via deze samenwerking zullen zorgen voor een versterking van het lokale ecosysteem.”

Het Pickx-platform werd in juni voorgesteld, met de bedoeling de klanten beter wegwijs te maken in het grote aanbod. Destijds werd niet aangekondigd dat de operator nog geen akkoord met de zenders op zak had.

Bron: Belga.