VP Exploitatie wordt derde aandeelhouder van Mediahuis

FacebookTwitterLinkedIn
Mediahuis

VP Exploitatie, het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek, wordt de derde aandeelhouder van Mediahuis. De participatie kadert in de overname van Telegraaf Media Groep (TMG) door Mediahuis en de investeringsmaatschappij.

VP Exploitatie krijgt 16,7 procent van de aandelen van de mediagroep in handen. Corelio (50,6%) en Concentra (32,7%) blijven de grootste spelers binnen Mediahuis.

Vorige week deden het Belgische Mediahuis en de investeerders van VP Exploitatie een bod op TMG waardoor het bod van 6 euro per aandeel op de Nederlandse mediagroep onvoorwaardelijk werd.

Door die overname wordt het Belgisch-Nederlands mediabedrijf verder uitgebreid met VP Exploitatie. Het investeringsvehikel krijgt 16,7 procent van de aandelen van de uitgeverij van onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, NRC Handelsblad en De Telegraaf in handen.

“Met de overname van TMG krijgt Mediahuis nog meer een werkelijk Nederlands-Belgische dimensie”, aldus Thomas Leysen (voorzitter van de raad van bestuur van Mediahuis).

Bron: Belga.