VMMa biedt Stievie-app nog dit jaar tegen betaling aan

FacebookTwitterLinkedIn

Stievie, de app waarmee men op smartphone en tablet naar programma`s van de VRT, SBS Belgium en de VMMa kan kijken, is haar testfase voorbij. Nog dit jaar zal de VMMa Stievie tegen betaling aan de Vlaming aanbieden. Tot nu toe mocht een testpubliek de app gratis gebruiken. Uit een enquête, georganiseerd door onderzoeksbureau Insites, bleek dat het merendeel van de testers zeer enthousiast was over het project.

 

Zo vindt meer dan drie kwart van het testpubliek de app al ‘onmisbaar`. 84% is bereid om ervoor te betalen. De gebruikers prijzen vooral de gebruiksvriendelijkheid, logische opbouw en snelle verbinding. Stievie wordt het meest gebruikt om ‘licht uitgesteld` te kijken. Vooral Vlaamse programma`s en de nieuwsuitzendingen zijn populair.

 

Nu de mening van het publiek positief is, brengt de VMMa de app nog dit jaar op de markt. Het bedrijf richt daarvoor de dochteronderneming Stievie NV op. Met de VRT en SBS Belgium worden overeenkomsten gesloten over de voorwaarden en het gebruik. Het is niet onmogelijk dat de andere omroepen in een latere fase nog in het project stappen.

 

Alle drie de partners zijn zeer enthousiast over het resultaat van de testfase. Ze zijn het erover eens dat Stievie inspeelt op een concrete behoefte en het media-aanbod enkel ten goede komt.