Vanaf januari 2020 bij RTBF: The Voice Kids vervangt het 9de seizoen van The Voice

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf januari 2020 brengt de RTBF een kinderversie van de muziekwedstrijd The Voice naar La Une. The Voice Kids zal er acht keer in primetime worden uitgezonden en belooft een “onvergetelijke ervaring te worden, vol ‘feel good’ en verrassingen”. Dat laat de openbare omroep weten.

Het leeuwendeel van de audities en draaidagen zal plaatsvinden tijdens de schoolvakanties, in weekends en op woensdagnamiddagen”, verzekert de RTBF, die de inschrijvingen opent voor potentiële deelnemers van 8 tot 14 jaar. Om deel te nemen moet je “geboren zijn tussen 31 december 2005 en 1 januari 2011”, en al van bij de audities toestemming hebben van beide ouders of de wettelijke voogd.

Maureen Louys zal het programma presenteren. De jury van The Voice Kids werd nog niet bekendgemaakt, maar de RTBF deelt mee dat die zal bestaan uit “drie van onze grootste artiesten”. De jury van het achtste seizoen van The Voice Belgique, waaraan jongvolwassen en volwassen aspirant-zangers deelnamen, bestond uit de Brusselse Typh Barrow, de Franse artiesten Vitaa en Slimane en de Engelse Matthew Irons. Een negende seizoen van de ‘volwassen’ versie blijft ondertussen nog onzeker.

Reclameregie: RMB.