TV op smartphone of tablet vanaf 6 december met Stievie

FacebookTwitterLinkedIn

De applicatie Stievie, die het mogelijk maakt om televisie te kijken op smartphones en tablets, is vanaf 6 december beschikbaar voor het grote publiek. Na een lange testfase (een samenwerking tussen VMMa, SBS en VRT) richtte de VMMa Stievie NV op, dat het product nu dus op 6 december op de markt brengt.

 

Abonnees kunnen live kijken of  programma’s opvragen tot een week terug. Elk fragment kan ook gepauzeerd en door- of teruggespoeld worden. Terwijl je programma’s bekijkt, kan je in de Stievie-app ook met vrienden chatten via de verschillende sociale media.

 

Peter Bossaert, CEO van VMMa (binnenkort Medialaan), legt uit dat Stievie beantwoordt aan een concrete vraag van de kijkers: “Ook in Vlaanderen verandert het kijkgedrag razendsnel. Het traditionele televisiekijken met het gezin voor de tv blijft belangrijk, maar alsmaar meer mensen willen ook op eigen scherm, op eigen ritme en waar of wanneer ze het willen, genieten van goede tv content.”

 

Stievie biedt de gebruiker tien zenders aan: één, Canvas, Ketnet/OP12, VTM, 2BE, VTMKzoom, JIM, Vier, Vijf en Vitaya. Een abonnement kost 9,99 euro per maand en is beschikbaar op iOS en Android. Met één abonnement kun je Stievie installeren op vier verschillende toestellen. De service heeft wel een stabiele internetconnectie nodig (Wifi of 3G/4G).