Succesvolle tweede editie van Blue Screen

FacebookTwitterLinkedIn

Na een geslaagde eerste editie in maart, pakte RMB in september opnieuw uit met een Blue Screen. In dit reclameblok op La Une, dat meer zichtbaarheid biedt aan organisaties en producten die voldoen aan strenge duurzaamheidscriteria, verschenen twee nieuwe adverteerders: ONE en Galler.

Blue Screen is een reclameblok dat organisaties en producten promoot die voldoen aan strenge duurzaamheidscriteria. Dit commerciële product, gelanceerd in maart 2023, vloeit voort uit wat RMB (en de RTBF) ambiëren: zich inzetten als belangrijke promotor van ecologische verantwoordelijkheid in ons reclame-ecosysteem.

Blue Screen biedt verschillende troeven:

  • Het reclameblok verschijnt een volledige week op La Une, drie keer per dag, op momenten met een hoge kijkdichtheid: vlak voor het tv-journaal van 13u en 19u30, en tussen het journaal van 19u30 en het weerbericht.
  • Het reclameblok begint met een specifieke jingle en heeft een speciale aankleding om de aandacht van de kijker te trekken. Er wordt duidelijk vermeld dat het reclameblok bestemd is om organisaties en producten die voldoen aan duurzaamheidscriteria te promoten.
  • Om adverteerders te adviseren, stelde RMB een toelatings- of geschiktheidscharter op, gebaseerd op een reeks criteria en labels. Enkel advertenties die voldoen aan de criteria in het charter komen in aanmerking voor het Blue Screen-reclameblok. Het charter kunt u hier raadplegen.

De tweede editie van Blue Screen was geprogrammeerd van 25 september tot 1 oktober 2023. Twee nieuwe adverteerders besloten via dit bevoorrecht blok te communiceren: ONE (Office de la Naissance et de l’Enfance – Franstalige tegenhanger van Kind & Gezin) voor zijn website Myone.be en chocolademerk Galler.