RTL laat kijkers dit najaar meequizzen vanuit de zetel

FacebookTwitterLinkedIn

Het nieuwe televisieseizoen staat voor de deur en dat van RTL heeft alvast een aantal nieuwigheden in petto. In What do I Know?, een interactief quizprogramma op grote schaal, wordt handig gebruik gemaakt van de secondscreen-hype. In de uitzending zelf nemen drie celebrities het elke week op tegen een honderdtal studenten. Kijkers thuis kunnen tegelijkertijd met de deelnemers de vragen beantwoorden en zo evalueren hoe goed of hoe slecht ze scoren.

 

De andere nieuwe programma’s zijn Chef des Chefs, waarin een jury op zoek gaat naar de beste kok, Les Reines du shopping, waarin elke dag een vrouw een volledige makeover krijgt, en Retour au pensionnat à la campagne, dat kinderen volgt die op een kostschool anno 1950 les moeten volgen. Ook Belgium’s Got Talent is dit seizoen een belangrijke blikvanger.

 

Op de mannenzender van RTL, Club RTL, blijft alles bij het oude. De zender blijft een groot voetbalaanbod geven met Champions League, Europa League, nationaal voetbal en de kwalificatiecampagne van de Rode Duivels. Naast sport zendt Club RTL veel blockbusters en series uit. Op vrijdagavond kunnen ouders met hun (jonge) kinderen samen kijken en is er dus plaats voor een Disneyfilm of een ander kindvriendelijk programma.

 

Het aanbod van Plug RTL bestaat vooral uit een aantal reality- en lifestyleprogramma’s. Ook series zoals Cold Case, Girls en Trinity zijn er te zien. Op zondagavond is er de wekelijkse horrorfilm.