Roularta opent nieuwe economische TV-nieuwsstudio voor Kanaal Z en Trends

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf dinsdag 2 mei neemt de eengemaakte nieuwsredactie van Kanaal Z en Trends haar intrek in een nieuwe TV-studio in het Brussels Media Center in Evere. De studio is een strategische investering van Roularta Media Group, uitgerust met de nieuwste technologieën. Ook Kanaal Z zelf krijgt als televisiezender een volledige make-over.

Kanaal Z kan vanaf volgende week uitpakken met een TV-studio die aangepast en uitgerust is met de nieuwste technologieën om het economisch en financieel nieuws op gepaste wijze te duiden. Het dagelijks Z-Nieuws en het wekelijks programma Trends Talk worden dan uitgezonden vanuit deze nieuwe studio. Maar volgens Roularta Media Group is het meer dan enkel een nieuwsstudio: het is een videoplatform met een nieuwsdesk, een debattafel, een greenkey, een regiekamer, podcast-apparatuur en montagecellen.

Xavier Bouckaert, CEO Roularta Media Group, licht toe: “Eerder werden beide nieuwsredacties al samengevoegd. Begin dit jaar lanceerden ze het gemeenschappelijke en vernieuwde trends.be. Op de eengemaakte website komt alle content van Trends en Kanaal Z samen: video, tekst en podcast. De nieuwe studio werd letterlijk gebouwd te midden van deze economische nieuwsdesk van Trends en Kanaal Z, in het hart van ons Brussels Media Center.

Televisie, online en podcast

Ook de andere Kanaal Z-programma’s zullen in dit videoplatform gemaakt worden: webinars, ronde tafels, mini-sectorjournaals, debatten, panelgesprekken en podcasts. Op termijn kunnen ook alle Roularta-redacties en externe partners in Evere terecht voor hun videoproducties.

Alex Coene, Netmanager Kanaal Z, vertelt: “Deze studio biedt onze journalisten nu tal van nieuwe mogelijkheden, waarmee we onze reputatie als meest geloofwaardige tv-zender zullen versterken. Ik ben ervan overtuigd dat onze groeiende schare kijkers dat zal appreciëren. In deze nieuwe studio kunnen er ook andere Kanaal Z-programma’s opgenomen worden. Met speciale ruimtes voor webinars en een greenkey is deze plek ‘state-of-the-art’ in het hybride genre, voor alle vormen van video en podcast. We kunnen zowel opnames verzorgen als live uitzendingen, voor televisie, website of events.

Trends & Kanaal Z: Change The Game

De nieuwe studio gaat gepaard met een rebranding van Kanaal Z. Roularta Media Group schakelde de Amsterdamse designstudio CapeRock in om een nieuwe zenderidentiteit te ontwerpen, zowel in beeld als in klank. Cruciaal in het nieuwe logo en de hele look en feel is de diagonale lijn, die ook Trends hanteert.

Samen dragen Kanaal Z en Trends nu met fierheid de baseline Change The Game, want samen richten ze zich tot de durvers, de doeners en de entrepreneurs. Diegene die weten dat je succes vermenigvuldigt door kennis te delen en door een steevast geloof in de mensen die bouwen aan een toekomst voor iedereen. Deze gamechangers zullen Kanaal Z en Trends vanaf 2 mei meer dan ooit informeren en inspireren, adviseren en connecteren”, zegt Wim Verhoeven, hoofdredacteur Trends en Kanaal Z.