Roularta Media Group en AP Hogeschool organiseren nieuwe Masterclasses Sustainable Communication

FacebookTwitterLinkedIn

AP Hogeschool en Roularta Media Group bundelen opnieuw hun krachten voor de tweede editie van de Masterclasses Sustainable Communication. Onder het motto ‘Walk the talk, talk the walk’ (doe wat je zegt, maar zeg ook wat je doet) verwelkomt de tweedaagse opleiding op 30 januari en 1 februari marketing-, media- en communicatieprofessionals die actief zijn in of willen starten met duurzaamheidscommunicatie. Het initiatief kadert binnen een gezamenlijk streven van beide organisaties naar duurzaamheidssensibilisering en -activatie via een ‘brainprint’.

Xavier Bouckaert, CEO van Roularta Media Group: “Als mediabedrijf willen we een wezenlijk verschil maken op het vlak van kwaliteitsonderwijs, een van de Sustainable Development Goals waarop onze duurzaamheidsstrategie is geënt. Met de Masterclasses geven we de zogenaamde ‘brainprint’ een extra dimensie. Niet enkel vanuit de media- en academische wereld, maar evenzeer vanuit een commerciële insteek kunnen organisaties duurzame impact maken.”

In de eerste editie van de Masterclasses, begin 2023, doken deelnemers in de fundamenten van duurzaamheidscommunicatie. Dat traject wordt grotendeels opnieuw aangeboden, aangevuld met een uitgebreid aanbod van nieuwe topics, sprekers en interactieve workshops voor deelnemers die er vorig jaar ook al bij waren.

Chris Van Gils, programmacoördinator van de Masterclasses Sustainable Communication: “We kennen een volumekorting toe aan bedrijven die minstens drie collega’s laten aansluiten. Zo hopen we cross-departementale samenwerking te stimuleren. Duurzaamheid moet door het volledige bedrijf gedragen worden.”

De opleiding richt zich in eerste instantie tot het bedrijfsleven en de mediasector, maar laat ook studenten aansluiten om zo meteen al te investeren in de aanstormende generatie. Per vrijblijvende bijdrage van 25 euro per inschrijving, sluit een laatstejaarsstudent journalistiek, communicatie, PR of marketing aan. De overige kosten per student worden gedekt door de organisatie zelf.

Alle praktische info vindt u op www.roulartamasterclasses.be.