Pebble Media verantwoordelijk voor online display advertising van RTBF

FacebookTwitterLinkedIn

Sinds 1 januari is Pebble Media verantwoordelijk voor de online display advertising activiteiten van RTBF. Dat werd in gezamenlijk overleg beslist door IPM, RMB en Pebble Media. De internetregie is voortaan het digitale contactpunt waar elke media buyer terecht kan om display ads aan te kopen op de RTBF-titels.

Yves Gérard, CEO van RMB: “Graag bedank ik IPM voor de constructieve samenwerking in de afgelopen 3 jaren. Pebble Media is een partner die we al lang kennen en appreciëren. We hebben met hen de afgelopen jaren met plezier samengewerkt voor partners zoals NRJ en LN24.”

IPM zal haar eigen producten online blijven verkopen en zich focussen op de eigen merken. De succesvolle samenwerking binnen DaviD, waarin er reeds een partnership bestond tussen IPM, Pebble Media en Produpress, wordt verdergezet. Henry Visart, Operational Director bij IPM: “DaviD stelt ons in staat om de vinger aan de pols te houden in de markt en vanuit een technologie agnostische houding elke optimalisatie kritisch te blijven onderzoeken.”

Met het nieuwe partnership wordt het digitale aanbod van de twee Belgische publieke omroepen (VRT en RTBF) gebundeld. Pebble Media zal zijn aanbod aan branding, performance en audience producten met de RTBF-titels versterken. RTBF Info is daarbij als nieuwssite één van de referenties in Franstalig België en bereikt maandelijks 1,4 miljoen surfers.

Koen Van Rhijn, CEO van Pebble Media: “De complementariteit van de sterke mediamerken van VRT en RTBF zal vele klanten als muziek in de oren klinken. Wij zijn dan ook tevreden om met deze propositie de advertentiemarkt te kunnen benaderen.”

Naast display-producten zal Pebble Media ook het videobereik verruimen en digitale audio verder uitwerken, in nauwe samenwerking met RMB en Var. RMB blijft de sponsorpartner van RTBF en zet hierbij in op crossmediale producten.